Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Η ανακοίνωση των "Χρυσωρυχείων Θράκης" και όλο το κείμενο της έγκρισης της προμελέτης του υπ. Περιβάλλοντος

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ 14 ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΥΤΗ ΠΕΡΙΚΛΕΙΕΤΑΙ


       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ





Η εταιρεία Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Μ.Β.Ε ανακοινώνει την Έγκριση της Προμελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Έργου Χρυσού Περάματος στον Έβρο από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Μετά την έγκριση της Προμελέτης, η εταιρεία προτίθεται να καταθέσει σύντομα – και στο διάστημα των προσεχών λίγων εβδομάδων- την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Για το Έργο Χρυσού Περάματος η εταιρεία Χρυσωρυχεία Θράκης θα επενδύσει το ποσό των 150 εκατομμυρίων Ευρώ για την κατασκευή του έργου σε διάστημα 18 μηνών, και το ποσό των 200 εκατομμυρίων Ευρώ για την λειτουργία του έργου σε διάστημα οκτώ ετών. Το έργο θα δημιουργήσει 370 θέσεις εργασίας στο αρχικό στάδιο κατασκευής, και 200 θέσεις εργασίας στη φάση λειτουργίας του. Παράλληλα, η έμμεση απασχόληση στην περιοχή λόγω του έργου θα ανέλθει σε 800 θέσεις εργασίας.

« Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης να προχωρήσει στην Έγκριση της Προκαταρκτική Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Έργου Περάματος, η οποία καταδεικνύει την πλήρη συμβατότητα του έργου με την Προστασία του Περιβάλλοντος την Ελληνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία. Η εταιρεία είναι έτοιμη να έχει ένα γόνιμο και παραγωγικό διάλογο με την Τοπική Κοινωνία για τα πλεονεκτήματα της σημαντικής αυτής επένδυσης στην περιοχή, και τα ωφελήματα που θα προκύψουν για όλα τα μέρη» δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας κ. Γιώργος Μαρκόπουλος.

Όπως είναι γνωστό, η εταιρεία Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Μ.Β.Ε. είναι θυγατρική της Καναδικής εταιρείας Eldorado Gold Corporation, η οποία πρόσφατα εξαγόρασε έναντι 2.6 δισεκατομμυρίων καναδικών δολαρίων την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. , ιδιοκτήτρια των Μεταλλείων της Χαλκιδικής. Η επένδυση της Eldorado Gold στην Χαλκιδική για την εκμετάλλευση των μεταλλείων χρυσού θα ανέλθει στο ποσό του 1.5 δισεκατομμυρίων Ευρώ, και θα δημιουργηθούν 1.500 άμεσες θέσεις εργασίας, ενώ θα δημιουργηθούν επιπλέον περίπου 6.000 έμμεσες θέσεις απασχόλησης στην περιοχή.


ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ