Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Την συνέχιση λειτουργίας των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας ζήτησε (και) ο Ανθιμος

Εκανε από άμβωνος τοποθέτηση επί όλων των θεμάτων της πολιτικής επικαιρότητας


ΔΕΙΤΕ 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 
ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ




Τοποθέτηση επί όλων των θεμάτων της πολιτικής επικαιρότητας έκανε από Αμβωνος ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, ο οποίος προέβλεψε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να καταστραφεί καθώς αυτό είναι η βούληση των Ελλήνων που πηγάζει από την ψυχή τους και το εσωτερικό τους βίωμα.

Ζήτησε γενναίο φρόνημα αγάπης προς την πατρίδα και απαγγέλοντας το γνωστό τετράστιχο: «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, δεν τη σκιάζει φοβέρα καμιά, μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει, και ξανά προς τη δόξα τραβά».

Επίσης ο Μητροπολίτης σημείωσε ότι οι Ελληνες θα κάνουν υπομονή όσο μπορούν, προς δόξαν του Θεού και της πατρίδας μας.

Ο κ. Άνθιμος σε άλλο σημείο ζήτησε να μην καταργηθούν οι Οργανισμοί Εργατικής Εστίας και Εργατικής κατοικίας, ενώ δήλωσε ικανοποιημένος από την απάντηση του Πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου τον οποίο χαρακτήρισε έμπειρο και νουνεχή στον πρωθυπουργό των Σκοπίων Νικολά Γκρούεφσκι τον οποίο χαρακτήρισε φανατικό εθνικιστή.

Τέλος, σχολίασε την παράλληλη επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια στο υπουργείο Αμυνας και του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Κύπρο, λέγοντας ότι η συνεργασία αυτών των χωρών αποτελεί ασπίδα στις προκλήσεις της Τουρκίας, που θα πρέπει να αφήσει τις παραβιάσεις και τις απαιτήσεις και να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.