Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Πέντε Θρακιώτες στις Εθνικές Ομάδες Ποδοσφαίρου

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ
ΤΕΣΣΕΡΙΣ, ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ
ΒΑΣΙΛΗ ΤΟΡΟΣΙΔΗ ΣΤΗΝ
ΑΝΔΡΩΝ, ΠΟΥ ΚΛΗΘΗΚΑΝ
ΑΠ'ΤΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥΣ
ΤΕΧΙΚΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ
ΤΩΝ ΕΛΠΙΔΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ;


Ούτε μονή ούτε διπλή αλλά… τετραπλή συμμετοχή θα έχουμε από την Θράκη στις διάφορες Εθνικές Ομάδες, που δίνουν επίσημους και φιλικούς αγώνες αυτήν την εβδομάδα.

Στην Εθνική Ανδρών βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος, όπως δείχνουν τα πράγματα, είναι στο δεξί άκρο της άμυνας ο ξανθιώτης αρχηγός του Ολυμπιακού Βασίλης Τοροσίδης. Ο «Τόρο» έχει κληθεί από τον ομοσπονδιακό τεχνικό Φερνάντο Σάντος για την αναμέτρηση της Ελλάδας με το Βέλγιο στις 9.30 το βράδυ της Τετάρτης στο Παγκρήτειο Στάδιο του Ηρακλείου. Ο αγώνας αυτός θα αποτελέσει το κρισιμότερο ίσως τεστ της Εθνικής ενόψει της τελικής φάσης του Euro 2012 σε Πολωνία και Ουκρανία, καθώς τα επόμενα προγραμματισμένα φιλικά ματς είναι για τις παραμονές της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί ζωντανά από το Mega και σε high definition από το ΟΤΕ TV.

Νωρίτερα, στις 7.15 το απόγευμα της Τετάρτης στην πόλη Χάλε, κοντά στην Λειψία, η Εθνική Ελπίδων θα αντιμετωπίσει την Γερμανία σε επίσημο παιχνίδι για τα προκριματικά του Euro 2013. Στην αποστολή της Εθνικής έχουν κληθεί από τον ομοσπονδιακό τεχνικό Γιώργο Γεωργιάδη και δύο παίκτες της Skoda Ξάνθη, ο βέρος θρακιώτης μέσος Πέτρος Μάνταλος και ο ομογενής επιθετικός Παναγιώτης Βλαχοδήμος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος αγώνας θα καλυφθεί τηλεοπτικά σε μαγνητοσκόπηση από το Mega, αμέσως μετά τη ζωντανή μετάδοση του φιλικού των ανδρών Ελλάδας – Βελγίου.

Διπλή θρακιώτικη συμμετοχή θα έχουμε όμως και στην Εθνική Νέων, που θα συμμετάσχει σε διεθνές φιλικό τουρνουά το οποίο θα διεξαχθεί στην πόλη Ντόχα του Κατάρ από τις 3 έως τις 8 Μαρτίου 2012. Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τις αντίστοιχες ομάδας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Κίνας και του Κατάρ και ανάμεσα στους παίκτες που κλήθηκαν από τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Τσάνα είναι και οι Αντώνης Ράνος της Ξάνθης και Γιάννης Γωνιάδης του Πανθρακικού. Οι παίκτες οφείλουν να βρίσκονται στην Αθήνα για να ενσωματωθούν με την Εθνική Ομάδα την Πέμπτη 1 Μαρτίου, ενώ την επομένη θα ταξιδέψουν για το Κατάρ.

 
Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/