Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Βελιγραδίου

Στο περίπτερο , το οποίο οργανώθηκε από τα στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, υπήρχε συνεχής προβολή οπτικοακουστικού υλικού, μοιράστηκαν έντυπα και τουριστικά φυλλάδια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης συμμετείχε και φέτος στη διεθνή έκθεση τουρισμού INTERNATIONAL FAIR OF TOURISM που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι της Σερβίας από 23 έως 26 Φεβρουαρίου. Στο περίπτερο της Περιφέρειας, το οποίο οργανώθηκε από τα στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, υπήρχε συνεχής προβολή οπτικοακουστικού υλικού, μοιράστηκαν έντυπα και τουριστικά φυλλάδια.

Στο περίπτερο του ΕΟΤ βρισκόταν τις πρώτες μέρες της έκθεσης ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού, Γιώργος Κολέτσος, ενώ την ημέρα των εγκαινίων επισκέφτηκε το περίπτερο και... ο Έλληνας Πρέσβης στο Βελιγράδι Δημοσθένης Στοΐδης.

Επίσης, ξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες από την Περιφέρεια ήταν παρόντες όλες τις μέρες της έκθεσης όπως και εκπρόσωποι των Δήμων, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Θάσου συμμετείχε στην έκθεση με ξεχωριστό περίπτερο.

Παράλληλα με την έκθεση πραγματοποιήθηκαν δράσεις και εκτός εκθεσιακού χώρου. Την Παρασκευή 24/2/2012 και το Σάββατο 25/2/2012 οι υπάλληλοι της Περιφέρειας, επισκέφτηκαν κεντρικά σημεία του Βελιγραδίου όπου διένειμαν έντυπο υλικό στους περαστικούς πολίτες, ενώ παράλληλα σε κοντινό σημείο ήταν σταθμευμένο το τουριστικά «ντυμένο» αυτοκίνητο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. Το αυτοκίνητο αποτελούσε κινητή διαφήμιση της Περιφέρειας, καθώς τραβούσε την προσοχή του κόσμου, όπως κινούνταν στους δρόμους του Βελιγραδίου. Στο αυτοκίνητο υπήρχαν μεγάλες φωτογραφίες από παραλίες της Θάσου και της Σαμοθράκης.

Στο περιθώριο της έκθεσης και στο πλαίσιο προώθησης του Kavala Air show 2012, έγιναν επαφές με την ομάδα «AERO KLUB GALEB BEOGRAD» και συγκεκριμένα με τον αρχηγό της ομάδας Vladimir Bojovic. Η ομάδα αυτή εκδήλωσε επιθυμία να συμμετέχει στο φετινό Air Show.

Η αποστολή της Περιφέρειας αποτελούνταν από τους Μαρία Δαλάκα, Ασπασία Διονυσάτου, μονίμους υπάλληλους με ειδικότητα Τ.Ε. τουριστικών επιχειρήσεων, του τμήματος Εμπορίου και Τουρισμού της Δ/νσης Ανάπτυξης και τον Ιωάννη Παπαδόπουλο, υπάλληλο της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.