Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

Συνεδριάζει σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ21 ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

           ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ


Την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 17:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης στην Κομοτηνή, θα πραγματοποιηθεί τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.


Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:


1. Προτάσεις της Επιτροπής Περιφερειακού Συμβουλίου για την Αντιμετώπιση των Συνεπειών της Οικονομικής Κρίσης στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Καβάλας, κ. Αρχέλαος Γρανάς και o επικεφαλής... της «Οικολογίας Αλληλεγγύης», Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Θανάσης Μακρής.2. Κήρυξη του Δάσους Μαύρης Πεύκης στο Πέραμα Έβρου ως Διατηρητέου Μνημείου της Φύσης.

Εισηγητής: Μέλος της Οικολογικής Εταιρίας Έβρου, κ. Γιώργος Δεμερίδης.3. 1η τροποποίηση του Προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2012.

Εισηγητής:: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Οικονομικού της Γενικής Δ/νσης Εσωτερικής Λειτουργίας, κ. Τρύφων Εξάρχου.4. Yποβολή προτάσεων εκ μέρους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης στο πλαίσιο του προγράμματος πολυμερούς συνεργασίας «Θαλάσσια Λεκάνη της Μεσογείου».

Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ροδόπης, κ. Παύλος Δαμιανίδης5. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «ΜΟΝΑΔΑ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ 100 ΚΛΙΝΩΝ» της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, στην περιοχή Αγ. Σίλα του Δήμου Καβάλας, Ν. Καβάλας.

Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Καβάλας, κ. Αρχέλαος Γρανάς.6. Έγκριση η μη συμμετοχής στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη με την επωνυμία «ΡΟΔΟΠΗ» για την υποβολή πρότασης στην πρόσκληση με κωδικό 4, του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», για την υλοποίηση των Τοπικών δράσεων κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες της Π.Ε. Έβρου.

Εισηγήτρια: Η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Έβρου, κ. Γωγώ Νικολάου.7. Έγκριση η μη συμμετοχής στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη με την επωνυμία «ΡΟΔΟΠΗ» για την υποβολή πρότασης στην πρόσκληση με κωδικό 4, του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», για την υλοποίηση των Τοπικών δράσεων κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες της Π.Ε. Ροδόπης.

Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ροδόπης, κ. Παύλος Δαμιανίδης8. Τροποποίηση της αριθμ. 305/24-10-2011 απόφασης του Π .Σ. αναφορικά με την έγκριση πρακτικής άσκησης σπουδαστών Τ.Ε.Ι στην Π.Ε. Έβρου.

Εισηγήτρια: Η Περιφερειακή Σύμβουλος, κ. Μαρία Γκουγκουσκίδου.9. Παράταση της Σύμβασης παραχώρησης μηχανήματος στο Δήμο Μαρώνειας-Σαπών.

Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ροδόπης, κ. Παύλος Δαμιανίδης10. Χρήση του λεωφορείου με αριθμό κυκλοφορίας ΚΗΥ 7182 μάρκας FIAT του πρώην Νομαρχιακού Διαμερίσματος Ροδόπης.

Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ροδόπης, κ. Παύλος Δαμιανίδης11. Προγραμματική σύμβαση για την από κοινού εκτέλεση εργασιών σε περιοχές του Δήμου Δοξάτου με τη συμμετοχή μηχανημάτων και χειριστών της Π.Ε. Δράμας.

Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Δράμας, κ. Γιάννης Ξανθόπουλος.12. Προγραμματική σύμβαση για την από κοινού εκτέλεση εργασιών σε περιοχές του Δήμου Κ.Νευροκοπίου με τη συμμετοχή μηχανημάτων και χειριστών της Π.Ε. Δράμας.

Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Δράμας, κ. Γιάννης Ξανθόπουλος.13. Προγραμματική σύμβαση για την από κοινού εκτέλεση εργασιών σε περιοχές του Δήμου Παρανεστίου με τη συμμετοχή μηχανημάτων και χειριστών της Π.Ε. Δράμας.

Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Στέλιος Παπαδόπουλος.14. Προγραμματική σύμβαση για την από κοινού εκτέλεση εργασιών σε περιοχές του Δήμου Προσοτσάνης με τη συμμετοχή μηχανημάτων και χειριστών της Π.Ε. Δράμας.

Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Αντώνης Ματζιάρης.15. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) για το έργο «Αμμοληψία από την κοίτη του ρέματος Ιτέας» στον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, κ. Γεώργιος Ούστογλου.16. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την ΜΠΕ που αφορά τα συνοδά έργα κατασκευής του τμήματος Αρδάνιο - Σουφλί - Καστανιές του κάθετου άξονα 80 (Αρδάνιο - Ορμένιο) της Εγνατίας Οδού.

Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Ιωάννης Κανελάκης.17. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) της λειτουργίας μονάδας εκτροφής πέστροφας & οξύρρυγχου της εταιρίας «Μπερπερίδης Γ. και ΟΞΥΡΡΥΓΧΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» στην περιοχή Κεφαλάρι Δήμου Δοξάτου Π.Ε. Δράμας.

Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Γιάννης Τελλίδης.18. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) των Δερμεντζής Παντελής, Γκομούζα Γεωργία και Μάρμαρα Πηγών Α.Β.Ε.Ε. για την έρευνα λατομείου μαρμάρου έκτασης 99.972,38 τμ, στην περιοχή του Δ.Δ. Γρανίτη του Δήμου Κ. Νευροκοπίου της Π.Ε. Δράμας.

Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Γιώργος Ζιμπίδης.19. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) της «ΛΑΤΟΜΕΙΑ Ν. ΚΟΡΑΚΑ ΑΕ» για την ανανέωση έγκρισης Περιβαλλοντικών Ορών του έργου «εκμετάλλευση λατομικού χώρου αδρανών υλικών έκτασης 299.470 τ.μ.» στη θέση «Λυγαριές» της περιοχής Νέας Κώμης Δ.Δ. Ποντολίβαδου Δήμου Νέστου, Π.Ε. Καβάλας.

Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Αναστάσιος Τσαλδαρίδης.20. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) για την τροποποίηση των Περιβαλλοντικών Όρων κτηνοτροφικής μονάδας 50 αγελάδων ελευθέρας βοσκής ιδιοκτησίας του κ. Καμπουρίδη Χριστόφορου στην θέση «Αλμυρά» στην αγροτική περιοχή Ιμέρου του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών ως προς την δυναμικότητα και τις κτιριακές εγκαταστάσεις της επιχείρησης.

Εισηγητής: Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρ. Σχεδιασμού Π.Ε. Ροδόπης, κ. Ν. Λαζαρίδης.21. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) του Σεραφείμ Αστυάναξ του Αθανασίου για την εκμετάλλευση ιδιωτικού χώρου (αρ. αγροτ. 8.883 ιδιοκτησίας του Μιχαήλ Γάντσιου του Κων/νου) για απόληψη αμμοχαλίκων έκτασης 5.625 τμ, στην περιοχή του αγροκτήματος του Δ. Δ. Πετρούσας του Δήμου Προσοτσάνης, της Π.Ε. Δράμας.

Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Αντώνης Ματζιάρης.22. Ανάκληση της υπ’ αριθμ.194/2011 Απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας ΑΜΘ και σύναψη νέας Προγραμματικής σύμβασης, για την εκτέλεση του έργου της Δνσης Κτηνιατρικής της ΠΑΜΘ «Παρακολούθηση τοξικών ή/και δυνητικά τοξικών μικροφυκών στις ζώνες παραγωγής και αλιείας δίθυρων μαλακίων» της ΠΑΜΘ, που θα εφαρμοστεί στις Π.Ε Καβάλας, Ροδόπης και Έβρου»

Εισηγητής: O Προϊστάμενος της Δ/νσης Κτηνιατρικής, κ. Αχιλλέας Σαχπατζίδης.
 
.