Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Παραμένει το πυροσβεστικό κλιμάκιο Δικαίων

Διαβεβαιώσεις έλαβε για το θέμα ο δήμαρχος Ορεστιάδας Δ. Μουζάς από τον Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριο Οικονόμου

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Διαβεβαιώσεις για τη διατήρηση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στα Δίκαια Ορεστιάδας έδωσε ο Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριος Οικονόμου, στο Δήμαρχο Ορεστιάδας.

Ο κύριος Μουζάς, συνοδευόμενος από τον δημοτικό σύμβουλο κο. Γιάννη Γραμμενίδη(τέως Δήμαρχο Τριγώνου), συναντήθηκε στο Υπουργείο με τον κύριο Οικονόμου και του ανέπτυξε για μια ακόμη φορά την αναγκαιότητα διατήρησης του κλιμακίου στο Τρίγωνο, λόγω της μεγάλης απόστασης από την Ορεστιάδα, αλλά και της μεγάλης περιοχής που καλύπτει.

Είχε προηγηθεί αναλυτική επιστολή του Δημάρχου Ορεστιάδας στο Υπουργείο, με την οποία παρέθετε τα στοιχεία που επιβάλλουν τη διατήρηση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στα Δίκαια, μεταξύ των οποίων ήταν και η συνεισφορά του σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών. Λίγες μέρες μετά την επιστολή του κυρίου Μουζά σημειώθηκαν τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα στην περιοχή, καθώς και οι πλημμύρες του ποταμού Έβρου, όπου στην αντιμετώπισή τους ήταν πολύ σημαντική η συνεισφορά των πυροσβεστών.

Ο κύριος Οικονόμου, αντιλαμβανόμενος τη σημασία και την προσφορά του κλιμακίου στο Τρίγωνο, διαβεβαίωσε για τη διατήρησή του.

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας ανέφερε στο Γ.Γ. του Υπουργείου για μια ακόμη φορά και τα υπόλοιπα ζητήματα που αφορούν τη δημόσια τάξη στο βόρειο Έβρο, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην αναγκαιότητα ενίσχυσης του προσωπικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας.

Για το θέμα αυτό θα υπάρξουν κι άλλες επαφές, διότι είναι από τα κύρια ζητήματα που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή από την ηγεσία του Υπουργείου και αποτελεί μόνιμο αίτημα του Δήμου Ορεστιάδας.