Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Βγήκε η απόφαση από το Εφετείο Θράκης! Από έξι μήνες φυλακή σε Εφραίμ, Αρσένιο και Ψάλτη!!!

Γύρω στις 6.00 σήμερα το απόγευμα εκδόθηκε η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου της Κομοτηνής, η οποία έκρινε ένοχη για παράβαση καθήκοντος την δικαστίνα και για ηθική αυτουργία τους δύο βατοπεδινούς

       ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



*Αρχικά στο δικαστήριο επικρατούσε ένα κλίμα αισιοδοξίας μετά τα νομικά δεδομένα που παρουσίασαν οι δέκα συνήγοροι υπεράσπισης υποστηρίζοντας ότι η απαλλαγή «ήταν ο μονόδρομος». Δεν αποδείχθηκε κάτι τέτοιο

Αργά σήμερα το απόγευμα γύρω στις 6 η ώρα, βγήκε η απόφαση του 5μελούς εφετείου Θράκης πουν αφορούσε την διπλή κατηγορία της παράβασης καθήκοντος για την εφέτη κυρία Μαρία Ψάλτη και την ηθική αυτουργία σε αυτή των μοναχών Εφραίμ και Αρσένιου.

Η ετυμηγορία των δικαστών. ΕΝΟΧΟΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!

Συγκεκριμένα σε φυλάκιση 6 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκαν όλοι κατηγορούμενοι, ενώ αθωώθηκαν για την διαρροή σκεπτικού διάσκεψης δικαστηρίου και τις υπόλοιπες πράξεις του κατηγορητηρίου.

Την απόφαση άκουσε ψύχραιμη η δικαστής που σύμφωνα με τον ΧΡΟΝΟ Κομοτηνής και την Μελαχρινή Μαρτίδου, είχε στο πλευρό της τον αδελφό και του συνηγόρους της καθηγητές πανεπιστημίου ενώ ο πατήρ Νήφων του μετοχίου της μονής Βατοπαιδίου στην Βιστωνίδα ενημέρωσε τον καθηγούμενο Εφραίμ για την εξέλιξη.

Σημειώνεται ότι αρχικά στο δικαστήριο επικρατούσε ένα κλίμα αισιοδοξίας μετά τα νομικά δεδομένα που παρουσίασαν οι δέκα συνήγοροι υπεράσπισης υποστηρίζοντας ότι η απαλλαγή «ήταν ο μονόδρομος». Δεν αποδείχθηκε κάτι τέτοιο. Μιλώντας στον «ΧΡΟΝΟ» Κομοτηνής ο κ. Αλεξανδρής τόνισε ότι για την απόφαση θα ασκηθεί νέα αναίρεση στον Άρειο Πάγο.

Υπάρχουν και δικαστές στην Αθήνα ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ όταν ζήτησε διευκρινήσεις για το επίδικο χρονικό διάστημα που καθορίζει την καθυστέρηση έκδοσης απόφασης και συνιστά παράβαση καθήκοντος ο πρόεδρος του εφετείου του είπε ότι είναι το διάστημα του ενός μηνός ενώ η πράξη υπολογίζεται από τις 21 Μαίου μέχρι την υποβολή της δηλώσεως.

Το ίδιο δικαστήριο αθώωσε την δικαστή και τους μοναχούς για την πράξη της διαρροής διάσκεψης του δικαστηρίου και την ηθική αυτουργία σε αυτή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την δίκη παρακολούθησαν ανελλιπώς και μουσουλμάνοι δικηγόροι που ήθελαν να δουν την αντιμετώπιση τίτλων ιδιοκτησίας, χρυσοβούλων κλπ από τα ελληνικά ποινικά δικαστήρια.

Πολλοί νέοι άνθρωποι που βρίσκονται δίπλα στην Μονή Βατοπεδίου ήταν και χθες περιμένοντας καρτερικά την έκδοση αποφάσεως, σύμφωνα πάντα με τα όσα μας είπε η κυρία Μελαχρινή Μαρτίδου που από το πρωϊ βρίσκονταν στο δικαστήριο αναμένοντας την απόφαση....και την ευχαριστούμε πολύ για το σημερινό μας ρεπορτάζ.
 
 
Πηγή:  http://maxitisthrakis.blogspot.com/