Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Όλο το παρασκήνιο από το βήμα επιστροφής Δερμεντζόπουλου στη ΝΔ

Η μεγαλοπρεπέστατη "κωλοτούμπα" που έκανε ψηφίζοντας τον εφαρμοστικό νόμο του μνημονίου, το οποίο είχε καταψηφίσει προ δεκαπενθημέρου, καθώς και οι άλλοι πέντε που ακολούθησαν το παράδειγμά του
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Δεκαπέντε ημέρες μετά την θορυβώδη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα αλλά και από μέλος της ΝΔ, ο Αλέκος Δερμεντζόπουλος έκανε το αποφασιστικό βήμα για την άμεση επιστροφή του στο κόμμα και τα ψηφοδέλτιά του στις προσεχείς εκλογές.

Με μια «μεγαλοπρεπέστατη κωλοτούμπα», όπως λένε οι άσπονδοι εχθροί του, αργά το βράδυ της Τρίτης έδειξε μεταμελημένος που καταψήφισε το Μνημόνιο 2 και... υπερψήφισε τους εφαρμοστικούς νόμους του μνημονίου. Με άλλα λόγια, ενώ είχε πει όχι στο μνημόνιο, αυτή τη φορά είπε ναι στους νόμους που εξειδικεύουν αυτό, με κορυφαίον αυτόν που προβλέπει τις νέες μειώσεις στις (κύριες και επικουρικές) συντάξεις.

Είχε προηγηθεί όλη μέρα ένα εντονότατο παρασκήνιο, με την Συγγρού να διαρρέει ότι ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται διατεθειμένος να επιτρέψει την επιστροφή των... ασώτων ανταρτών, εφόσον όμως δείξουν μεταμέλεια με την υπερψήφιση όλων των εφαρμοστικών νόμων. Ο Δερμεντζόπουλος ήταν ο πρώτος από τους «αντάρτες» που ψήφισε «ναι» στους εφαρμοστικούς νόμους, αλλά όχι ο μόνος. Τον ακολούθησαν άλλοι πέντε, οι Μανόλης Κεφαλογιάννης, Ζήσης Τζηκαλάγιας, Θεόφιλος Λεονταρίδης και Αναστάσιος Καρυπίδης. Για όλους αυτούς αναμένεται εντός των προσεχών ημερών να ανοίξουν και πάλι οι πόρτες της ΝΔ, οπότε κάπου εδώ θα λάβουν τέλος και τα σενάρια που ήθελαν τον κ. Δερμεντζόπουλο να έχει ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη κυρίως και δευτερευόντως με τον ΛΑΟΣ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμένου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο έτερος πρώην γαλάζιος και νυν ανεξάρτητος βουλευτής από την ΑΜ-Θ που είχε καταψηφίσει το Μνημόνιο 2, ο Μαργαρίτης Τζίμας που είναι μεν βουλευτής Δράμας αλλά έχει γεννηθεί στους Τοξότες Ξάνθης, επέμεινε στην σκληρή γραμμή του «όχι» που είχε χαράξει προ δύο εβδομάδων και δεν υπερψήφισε ούτε τους εφαρμοστικούς νόμους. Τα ίδια ισχύουν και για τον ανεξάρτητο βουλευτή Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη, ο οποίος τυπικά παραμένει πάντως ως μέλος στο ΠΑΣΟΚ, ο οποίος επίσης ψήφισε «όχι» κατά την ονομαστική ψηφοφορία για τους εφαρμοστικούς νόμους του μνημονίου. Αντιθέτως, όλοι οι άλλοι θρακιώτες βουλευτές, δηλαδή οι Ντόλιος, Ρενταρή, Τσιαούση (Εβρου), Ξυνίδης και Κοντός (Ξάνθης) καθώς και η τριπλέτα Πεταλωτή, Χατζηοσμάν και Στυλιανίδη (της Ροδόπης) ψήφισαν «ναι» και στους εφαρμοστικούς νόμους του μνημονίου, όπως για παράδειγμα είναι οι μειώσεις των συντάξεων...

 
Πηγή:  http://www.thrakinews.gr/