Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Σήμερα η απόφαση του Εφετείου Θράκης για το Βατοπέδι

Την ενοχή Εφραίμ, Αρσένιου
και της δικαστίνας Ψάλτη
ζήτησε ο εισαγγελέας Σιώπης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Στο Εφετείο Θράκης αναμένεται σήμερα η απόφαση για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου και συγκεκριμένα εάν η καθυστέρηση απο το Πρωτοδικείου Ροδόπης για την έκδοση απόφασης για την κυριότητα της Βιστωνίδας λειτούργησε έτσι ώστε οι κατηγορούμενοι να κερδίσουν χρόνο.


«Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν σε 24 μέρες ήταν πολλά. Λέχθηκε ότι υπήρξε στάδιο κατακράτησης της υπόθεσης και τότε η ενάγουσα Μονή κινήθηκε όχι δικαστικά αλλά με άλλους τρόπους να λύσει τις διαφορές της. Αφού απευθύνθηκε στην κοσμική δικαιοσύνη διατύπωσε δια του νομικού της εκπροσώπου τη νέα θέση «η διαφορά να λυθεί καλή τη πίστη», δήλωσε ο εισαγγελέας κ. Σιώπης, αναφερόμενος στο 2003, όπου και πρωτοεμφανίστηκε η Μονή Βατοπαιδίου ως ενάγουσα για την υπόθεση.

Ο εισαγγελέας, ως γνωστόν, ζήτησε την Παρασκευή την ενοχή και των τριών κατηγορουμένων, δηλαδή της δικαστού Μαρίας Ψάλτη, του ηγουμένου Εφραίμ και του μοναχού Αρσενίου. ως γνωστόν η σικαστής τότε εκδίκαζε την υπόθεση και κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και παραβίαση δικαστικού απορρήτου, ενώ οι άλλοι δύο κατηγορούνται για ηθική αυτουργία στα αδικήματα αυτά.

Πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί και οι τρεις όπως και στο πενταμελές Εφετείο, ωστόσο η υπόθεση επέστρεψε στα δικαστήρια της Κομοτηνής μετά από αναίρεση που έκανε ο Άρειος Πάγος. Η απόφαση αναμένεται με ενδιαφέρον...