Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Μέσα στην κρίση δίνουν νέα ολοκαίνουρια αυτοκίνητα τους βουλευτές!!! Ποιοι Θρακιώτες τα αρνήθηκαν (προς τιμήν τους);

Νέα, αμάξια άρχισαν να προμηθεύονται από χθες, καθώς υποχρεωθηκαν να παραδώσουν τα παλαιά υπεροπολυτελείας για μικρότερου κυβισμού
ΠΟΙΟΙ (ΛΙΓΟΙ)
ΑΠΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ
ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΑΜΑΞΙ;


Νέα, ολοκαίνουργια, αυτοκίνητα άρχισαν να προμηθεύονται οι βουλευτές, εν μέσω οικονομικής κρίσης. Η Τρίτη είναι η τελευταία ημέρα που υποχρεώνονται να παραδώσουν τα παλαιά υπεροπολυτελείας αυτοκίνητά τους για να προμηθευτούν τα νέα, μικρότερου κυβισμού.


Έτσι άρχισαν στο γκαράζ της Βουλής να παραδίδονται οι Lexus, οι Mercedes, τα BMW, τα SAAB και τα Αudi 2000 cc και να παραλαμβάνονται τα νέα αυτοκίνητα, μικρότερου κυβισμού, στα πλαίσια των μέτρων λιτότητας που έχουν αποφασισθεί.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Βουλής τα νέα αυτοκίνητα μικρού κυβισμού των βουλευτών θα στοιχίσουν περί τα 3,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο στους φορολογούμενους, ενώ με τα παλαιά αυτοκίνητα στοίχιζαν περί τα 5 εκατ. ευρώ.

Αυτή τη φορά μπήκαν κανόνες, λόγω της οικονομικής κρίσης, λένε οι διοικητικές της υπηρεσίες και περιορίσθηκαν οι δαπάνες για τα αυτοκίνητα κατά 35%. Οι βουλευτές που εκλέγονται στις εκλογικές περιφέρειες της Αττικής δικαιούνται αυτοκίνητο (με σύστημα leasing) έως 1.400 cc, με μηνιαίο μίσθωμα 750 ευρώ ενώ όλοι άλλοι (της περιφέρειας) έως και 1.800 cc., με μηνιαίο μίσθωμα έως και 1.200 ευρώ.

Όπως πάντως αναφέρει το "Βήμα", υπήρξαν και βουλευτές που αποποιήθηκαν του δικαιώματός τους να διαθέτουν βουλευτικό αυτοκίνητο, όπως η βουλευτής Δράμας κυρία Χαρά Κεφαλίδου, η κυρία Αννα Νταλάρα, ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης και ορισμένοι άλλοι. Ωστόσο, στην σχετική λίστα δεν είδαμε ΚΑΝΕΝΑ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ όνομα από την Θράκη. Είναι προφανές ότι ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΚΑ βουλευτές της περιοχής μας αποδέχονται κανονικά σε καιρό κρίσης τα... αμαξάκια που τους παραχωρεί η Βουλή. Νόμιμο μεν, αλλά πόσο ηθικό;

Όπως γίνεται αντιληπτό, η πιο κοντινή περίπτωση βουλευτή που αποποιήθηκε του δικαιώματπς για ακριβό αυτοκίνητο είναι η Δραμινή Χαρά Κεφαλίδου. Ωστόσο, όπως μαθαίνουμε, η απόφασή της καθώς και των υπολοίπων βουλευτών που έπραξαν κάτι ανάλογο έχει προκαλέσει την οργή πολλών συναδέλφων τους που έκαναν λόγο για λαϊκισμό. Λένε επίσης ότι οι συγκεκριμένοι βουλευτές έχουν πολλά έσοδα και δεν έχυν ανάγκη από το αυτοκίνητο, για αυτό προχώρησαν σε αυτήν την κίνηση, κάτι που μπορεί να είναι ορθό για την Νταλάρα, τον Μητσοτάκη και τον Καρατζαφέρη, σε ΚΑΜΙΑ όμως περίπτωση δεν ισχύει για την Κεφαλίδδου. Και για αυτό της λέμε ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ!

Αλλωστε, η παράδοση των νέων αυτοκινήτων στους βουλευτές, έρχεται στη στιγμή που πληθαίνουν οι φωνές από οργανώσεις και φορείς, για την κατάργηση του προνομίου του βουλευτικού αυτοκινήτου, ακόμα και των υπουργικών αυτοκινήτων στα πλαίσια των περικοπών των δημοσίων δαπανών και της λιτότητας.

.