Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Σήμερα Πέμπτη και Πρωτομηνιά οι εκλογές στο Πανεπιστήμιο Θράκης

Τρεις «κάλπες» θα στηθούν σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη ώστε να διεξαχθεί η ψηφοφορία

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ
20 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ;



Είκοσι είναι τελικά οι καθηγητές που θα συμμετέχουν στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του πρώτου Συμβουλίου Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης οι οποίες πραγματοποιούνται την Πέμπτη.

Το συμβούλιο Διοίκησης αποτελεί μέρος των αλλαγών που επέβαλλε ο νόμος Διαμαντοπούλου στα πανεπιστήμια, και μεταξύ των αρμοδιοτήτων του είναι η διοίκηση του πανεπιστημίου αλλά και η επιλογή των υποψηφίων για τη θέση του Πρύτανη.

Οι καθηγητές αυτοί λοιπόν, φιλοδοξούν να αποσπάσουν μία από τις οχτώ θέσεις του Δεκαπενταμελούς συμβουλίου που θα πληρωθούν από μέλη του πανεπιστημίου.

Από τις υπόλοιπες θέσεις, έξι μέλη του συμβουλίου θα είναι εξωτερικά του πανεπιστημίου, εμώ θα υπάρχει και ένας εκπρόσωπος φοιτητών.

Τα μέλη του συμβουλίου, όταν αυτό συμπληρωθεί, θα καταρτίσουν λίστα με δύο ή τρείς υποψηφίους, από τους οποίους θα πρέπει να κληθούν τα μέλη ΔΕΠ να εκλέξουν τον νέο Πρύτανη.


ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Η Οργανωτική επιτροπή που έχει συσταθεί για τη διενέργεια των εκλογών, αποτελούμενη από τους καθηγητές του Δ.Π.Θ., Στυλιανό Γ. Σταματόπουλο, ως Πρόεδρο, Εμμανουήλ Θ. Σαρρή, Κωνσταντίνο Ε. Κουσκούκη και Θέσπι Σ. Δημητρίου, ως μέλη και γραμματέα την Θεοδώρα Ν. Ισπικούδη, κωλυομένου να παραστεί του Καθηγητή Βασιλείου Κ. Στεφανή, συνήλθε σε συνεδρίαση στις 6 Φεβρουαρίου 2012. Εκεί διαπιστώθηκε ότι από τους 20 καθηγητές που κατέθεσαν υποψηφιότητα, και οι 20 υποψηφιότητες ήταν έγκυρες. Επιπλέον αποφασίστηκε η διενέργεια των εκλογών σε τρία εκλογικά τμήματα, ένα στην Ξάνθη, ένα στην Κομοτηνή και ένα στην Αλεξανδρούπολη, για λόγους που αφορούν τη λειτουργικότερη διεξαγωγή των εκλογών.

Επειδή όμως η διενέργεια κλήρωσης για τον ορισμό των κατ’ ιδίαν εφορευτικών επιτροπών έπρεπε να γίνει δεκαπέντε ημέρες πριν τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας, η οργανωτική επιτροπή θεώρησε αναγκαία η μετάθεση της ημέρας των εκλογών για την 1 Μαρτίου 2012, ημέρα Πέμπτη.


Οι 20 καθηγητές είναι οι εξής:


1 ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

2. ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ

3. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

4. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

5. ΚΟΖΟΜΠΟΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

6. ΚΟΥΚΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

7. ΚΟΥΚΟΥΡΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

8. ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

9. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

10. ΜΑΛΤΕΖΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

11. ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

12. ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ ΑΝ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

13. ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΑΝ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

14. ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

15. ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

16. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

17. ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

18. ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

19. ΤΟΚΜΑΚΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

20. ΤΣΑΟΥΣΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

 
 
Πηγή:  http://www.e-thrakinews.gr/