Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Στήθηκαν κάλπες σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη για τις ρωσικές προεδρικές εκλογές και βγάζουν... Πούτιν

Με άψογες διαδικασίες ψήφισαν οι ομογενείς εκ της Ρωσίας που διαμένουν μόνιμα στην Θράκη και σύμφωνα με το exit poll οι ψήφοι πήγαν.... δαγκωτό στον νυν πρόεδρο της χώρας
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Πάνω από 600 άτομα ψήφισαν στις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας που θα γίνουν τις επόμενες μέρες. Οι ομογενείς ήταν ήδη ενημερωμένοι, παρακολουθούν μέσω ίντερνετ τα διαμειβόμενα, γνωρίζουν το πολιτικό πλαίσιο και έχουν άποψη.

Το πρώην νομαρχιακό κατάστημα Ροδόπης γέμισε από Ρώσους πολίτες, που διατηρούν διπλή υπηκοότητα και έφθασαν με τα διαβατήριά τους να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Στήθηκαν κάλπες κανονικά, παραβάν με το χαρακτηριστικό θυρεό και υπήρχε μια υποδειγματική τάξη ώστε όλοι με την σειρά τους να ψηφίσουν.

Από τις συζητήσεις που είχαμε όλο το διάστημα της πολύωρης διαδικασίας, με τους ψηφοφόρους εν είδη exit pol ανέφεραν ότι ψήφισαν δαγκωτό τον πρόεδρο Πούτιν για τρίτη θητεία.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής της αποκριάς και η ικανοποίηση ήταν έκδηλη στα πρόσωπα όλων. Ο δικηγόρος κ. Δημητριάδης διευκόλυνε τη διαδικασία κυρίως στους συνταξιούχους που προέβαιναν στη κατάθεση ή την παραλαβή των δικαιολογητικών, επαινώντας την πρωτοβουλία του ρωσικού προξενείου να διευκολύνει επί τόπου τους ομογενείς, αλλά και τους αλλοδαπούς με ρωσική υπηκοότητα.


«10πλασιάστηκαν τα αιτήματα για δουλειά στην χώρα μου», λέει ο υποπρόξενος της Ρωσίας στην Θεσσαλονίκη Μπορίς Μετσάνοβ

Το προξενείο της Ρωσίας με όλο το στελεχιακό του δυναμικό «μετακόμισε» για δύο μέρες στην Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη, εξυπηρετώντας αποκλειστικά τους έχοντες ρωσική υπηκοότητα ομογενείς τους, προκειμένου να τακτοποιήσουν τα χαρτά, να ανανεώσουν τα διαβατήρια ή να ρυθμίσουν το συνταξιοδοτικό τους. Ήταν μια ουσιαστική κίνηση, όπου πάνω από 300 άνθρωποι έσπευσαν προκειμένου να εξυπηρετηθούν στην πόλη που ζουν αποφεύγοντας μετακινήσεις στην Θεσσαλονίκη, ταλαιπωρία κι έξοδα. Παρόντες ο γενικός πρόξενος και ο υποπρόξενος της Ρωσίας στην Θεσσαλονίκη, που εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στον αντιπεριφερειάρχη Παύλο Δαμιανίδη για την παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων του πρώην νομαρχιακού μεγάρου, ώστε να γίνουν άνετα οι απαιτούμενες διαδικασίες. Μιλώντας σε άπταιστα ελληνικά στο «Χ» ο κ. Μπορίς Μετσάνοβ αναφέρθηκε στη σχετική διαδικασία, αλλά και στις πατροπαράδοτες σχέσεις φιλίας Ρωσίας και Ελλάδας.

Είστε εδώ με αφορμή τις προεδρικές εκλογές στην Ρωσία, αλλά και με αφορμή την εξυπηρέτηση των ανθρώπων που έχουν διπλή υπηκοότητα.

-Ναι. Ευχαριστούμε πολύ για την προσοχή και το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον σ’ αυτά τα θέματα που προσπαθούμε να λύσουμε σαν προξενείο. Δεν είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε για προξενική εξυπηρέτηση, έγινε παράδοση θα λέγαμε κάτι τέτοιο και τα προηγούμενα έτη ήρθαμε και θα έρθουμε και του χρόνου επειδή αυξάνεται το ενδιαφέρον των Ρώσων υπηκόων να τακτοποιήσουν τα χαρτιά τους και να έχουν μια ζεστή σχέση μαζί μας κάτι πολύ θετικό για μας. Οι άνθρωποι αρχίζουν να σκέφτονται από νομικής πλευράς τι γίνεται στη ζωή τους και συμμετείχαν στις πρόωρες εκλογές, με δεδομένο ότι η κανονική ημέρα των εκλογών, στην Ρωσία είναι Κυριακή 4 Μαρτίου. Σε όλο τον κόσμο, στις 200 χώρες και στη Ρωσία και στην Ελλάδα, προέκυψε μεγάλο ενδιαφέρον, όπως και στην περιοχή σας των Ρώσων υπηκόων. Ήρθαμε εδώ με πρόσκληση των συλλόγων των συμπατριωτών μας και χθες εξυπηρετήσαμε πάνω από 300 άτομα στην Αλεξανδρούπολη και παρόμοιο αριθμό και στην Κομοτηνή. Ταυτόχρονα έρχονται και από Καβάλα, Ξάνθη, Σάπες, και ευρύτερα χωριά της περιοχής άνθρωποι που θέλουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα να ανανεώσουν τα διαβατήριά τους.

Η Ελλάδα έχει παραδοσιακές σχέσεις με την Ρωσία φιλικές, αυτές θα αναπτυχθούν περαιτέρω; Εσείς ως προξενείο επιδιώκετε τη διεύρυνση των σχέσεων;

-Είναι χρέος μας να συμβάλλουμε στην διεύρυνση των σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδος και βλέπουμε ότι αλλάζει σιγά-σιγά η νοοτροπία των Ελλήνων προς την Ρωσία. Είναι πάρα πολύ ευχάριστο για εμάς αυτό το σημείο που περνάμε και είναι τιμή για εμάς να δουλεύουμε σ’ αυτά τα χρόνια, τώρα που υπάρχει κρίση των προηγούμενων νοοτροπιών και επιλέγει ο ελληνικός λαός ακόμη πιο φιλικές σχέσεις με την Ρωσία. Χρέος μας και δουλειά μας είναι να μεταφέρουμε στην Μόσχα, στο κέντρο της Ρωσίας το τι γίνεται εδώ και καταγράφουμε την αλλαγή νοοτροπίας.

Με την οικονομική κρίση πολλοί σκέφτονται να φύγουν στο εξωτερικό και μια χώρα προορισμός είναι και η Ρωσία.

-Βεβαίως, το αισθανόμαστε κι εμείς από την καθημερινή πίεση που έχουμε στη δουλειά μας. Έχει αυξηθεί κατακόρυφα, εκδίδουν διαβατήρια οι Ρώσοι υπήκοοι, υποβάλλουν αιτήσεις για ιθαγένεια για τα παιδιά τους, σκέφτονται να πάνε στην Ρωσία για δουλειά… Τα αιτήματα έχουν δεκαπλασιαστεί. Σ’ αυτό βοηθά η γνώση της γλώσσας και της νοοτροπίας».


Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΑΞΙΔΕΥΣΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Εμπλοκή τουρκικών υπηρεσιών στην απόπειρα κατά Πούτιν;

Ένας από τους συλληφθέντες για τη σχεδιαζόμενη απόπειρα κατά του πρωθυπουργού της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ομολόγησε ότι η ομάδα των ισλαμιστών επίδοξων δολοφόνων έφθασε στην Ουκρανία μέσω Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Τουρκίας! Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες απέτρεψαν σχέδιο δολοφονίας του Πούτιv, η οποία θα σημειωνόταν μετά τις προεδρικές εκλογές της 4ης Μαρτίου, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ρωσική, κρατική τηλεόραση. Η συνωμοσία αποκαλύφθηκε ύστερα από έκρηξη μέσα σε ένα διαμέρισμα στην Οδησσό της Νότιας Ουκρανίας, κατά την οποία σκοτώθηκε ένας άνθρωπος.Ακόμη δύο άτομα συνελήφθησαν και βεβαίωσαν, σύμφωνα με το Pervyi Kanal, το Πρώτο Κανάλι της δημόσιας ρωσικής τηλεόρασης, ότι εργάζονταν για τον ισλαμιστή ηγέτη των Τσετσένων Ντίκου Ουμάνοφ, σφοδρό πολέμιο του Κρεμλίνου, ο οποίος είναι γνωστός για τις στενές σχέσεις που διατηρούσε με Τούρκους ισλαμιστές και κύκλους των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. Ένας από τους υπόπτους που συνελήφθησαν, ο Ίλβι Πιανζίν, ο οποίος κατά τα φαινόμενα ανακρίνεται στα γραφεία της ουκρανικής αστυνομίας, είπε ότι η οργάνωση είχε φθάσει στην Ουκρανία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μέσω Τουρκίας.Παραμένει αδιευκρίνιστο αν οι τουρκικές υπηρεσίες ήταν ενημερωμένες για τη διέλευση των επίδοξων δολοφόνων του Β. Πούτιν από τη χώρα τους.



Πηγή:  http://www.xronos.gr/