Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Τουρκικό ενδιαφέρον για την εξαγορά του Ιμαρέτ της Καβάλας

Σε διαδικασία πώλησης έχουν μπει ξενοδοχεία - ορόσημα της χώρας όπως το συγκεκριμένο υπερπολυτελές, μετά την τραγωδία που έπληξε το καλοκαίρι την οικογένεια Μισιριάν

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Σε διαδικασία πώλησης έχουν μπει ξενοδοχεία - ορόσημα της Ελλάδος καθώς οι τράπεζες επιχειρούν να εξασφαλίσουν έσοδα για να ενισχύσουν τα εποπτικά τους κεφάλαια και οι επιχειρηματίες αναζητούν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που έχει φέρει η ύφεση και ο υπερδανεισμός.


Έτσι μετά τον Αστέρα της Βουλιαγμένης και το Hilton φέρεται να εξετάζει τον δρόμο προς την αλλαγή ιδιοκτησίας και έτερο γνωστό ξενοδοχείο της Αττικής, ενώ σε διαδικασίες αποτίμησης και αναζήτησης συμβουλών και νέων business plan βρίσκονται και μεγάλα συγκροτήματα σε όλη τη χώρα. Στην βόρειο Ελλάδα ιστορικά ξενοδοχεία όπως το Ιμαρέτ στην Καβάλα έχουν επίσης μπει στην ίδια λογική ενώ δεκάδες μονάδες ανά την χώρα αναζητούν επενδυτές.

Ήδη στη διαδικασία εμπλοκή έχουν συμβουλευτικές εταιρείες με διασυνδέσεις σε ελβετικά και ιαπωνικά funds ενώ μεγάλος Έλληνας επιχειρηματίας ιδιοκτήτες ιστορικού πεντάστερου συγκροτήματος στο Αιγαίο δηλώνει χαρακτηριστικά πως πωλητήριο έχουν αναρτήσει πολλοί επιχειρηματίες καθώς δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν του διαρκως αυξανόμενου κόστους λειτουργίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε σχέση με το Ιμαρέτ της Καβάλας, πρόσφατα η εφημερίδα "Κεφάλαιο" (και όχι η Piazza Del Popolo που κατά πάγια τακτική επιχειρεί να οικειοποιηθεί το ρεπορτάζ της εφημερίδας χωρίς να αναφέρει πηγή) άποκάλυψε ότι υπάρχει ενδιαφέρον τουρκικών κεφαλαίων για το Ιμαρετ. Φαίνεται πως η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου οικογένεια Μισιριάν, μετά την τραγωδία με την αυτοκτονία που είχαμε το καλοκαίρι από τον τρούλο του, αποφάσισε να προχωρήσει στην πώληση της ξενοδοχειακής μονάδας που από πολλούς θεωρείται η πιο πολυτελής της χώρας...

.