Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Νέα εξέλιξη: σπεύδει στην Κομοτηνή επίλεκτη ομάδα αστυνομικών από την Θεσσαλονίκη για την σε εξέλιξη ομηρία

Οι διαπραγματευτές προσπα-θούν να πείσουν τον δράστη να αφήσει το όπλο και να παραδο-θεί ενώ άνδρες των ειδικών δυνάμεων είναι ακροβολισμένοι
ΤΙ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΕΝΟΠΛΟΣ
ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΙΚΑΣ;;;


Νέα εξέλιξη στην Κομοτηνή: Επίλεκτη ομάδα αστυνομικών από την Θεσσαλονίκη σπεύδει στο εργοστάσιο και θα μπει μέσα, αφού ο απολυμένος εργάτης παραμένει ανυποχώρητος: Κρατάει ομήρους και όπως αναφέραμε νωρίτερα, ζητάει να δει από κοντά τον προσωπάρχη, που τον απέλυσε.



Oι έμπειροι διαπραγματευτές ήρθαν ήδη από την Θεσσαλονίκη και προσπαθούν να τον πείσουν να αφήσει το όπλο και να παραδοθεί, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι επίσης από την Θεσσαλονίκη προερχόμενοι βρίσκονται γύρω από το εργοστάσιο και είναι ακροβολισμένοι άνδρες των ειδικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, ο δράστης ζητά βασικά τα φάρμακά του από το σπίτι, καθώς υποστηρίζει πως έχει πρόβλημα υγείας. Επίσης, εξέπληξε τους πάντες όταν ζήτησε να του πάνε... τσίπουρο. Εν συνεχεία ζητάει να του καταβληθεί το ποσό των 31.000 ευρώ, που είναι το ποσό της αποζημίωσης, που όπως ισχυρίζεται δεν έχει ακόμα λάβει. Και τρίτον ζητάει να προσέλθει στο εργοστάσιο ο προϊστάμενος του λογιστηρίου, δηλαδή ο προσωπάρχης που τον απέλυσε, προκειμένου να τον επαναπροσλάβουν.


Ο 60χρονος, πατερας 2 παιδιών και διαζευγμένος, είχε απολυθεί πριν από 8 μήνες από το εργοστάσιο και λέγεται ότι δηλώνει πως πλέον, ζώντας μόνος και χωρίς οικογένεια αλλά και χωρίς να μπορεί να προσφέρει κάτι στα παιδιά του, δεν έχει τίποτα να χάσει. Πήγε σήμερα λένε, αποφασισμένος να ζητήσει ή να επαναπροσληφθεί ή να του δώσουν όσα του χρωστούν.

Μάλιστα σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου της Κομοτηνής, Παντελή Μαγαλιό, εργαζόταν για πάνω από 10 χρόνια στο εργοστάσιο και οι ιδιοκτήτες είχαν δεσμευθεί να τον επαναπροσλάβουν. Όμως, αυτό δεν έγινε και σύμφωνα πάντα με τον κ. Μαγαλιό, ο 60χρονος σε μεγαλη απελπισία και νηστικός επι 4 μέρες εξαιτίας της οικονομικής του κατάστασης και της απεργίας πείνας που ξεκίνησε, προχώρησε σε αυτή την κίνηση απόγνωσης.

.