Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Σοβαρό πρόβλημα με το... αλκοοόλ διαπίστωσε η Οργανωτική Επιτροπή του Καρναβαλιού Ξάνθης

Τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν και οδήγησαν μάλλον στην πιο αποτυχημένη εκδήλωση των τελευταίων ετών τέθηκαν σήμερα το βράδυ επί τάπητος στην σχετική συνεδρίαση

    ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ;


Αρκετά σοβαρό ήταν το περιεχόμενο της συζήτησης στην Οργανωτική Επιτροπή του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού και οι απόψεις που αντάλλαξαν τα στελέχη του Κέντρου Πολιτισμού και των Καρναβαλικών Συλλόγων, 5 μέρες μετά την ολοκλήρωση του θεσμού για το 2012.


Ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού έκανε αρκετές παρατηρήσεις, από την πλευρά του για τη φετινή παρουσία των πληρωμάτων, σε οξύ τόνο. "Σε λίγα χρόνια θα είμαστε μόνοι μας, αν συνεχιστεί αυτή η εικόνα στην παρέλαση" είπε μεταξύ άλλων και επεσήμανε ότι το μεγάλο άγχος του ήταν η ασφάλεια λόγω των τρακτέρ και εμυστηρεύτηκε ότι ησύχασε μόνο όταν ήξερε ότι έχουν φύγει από την πορεία.


Τρακτέρ τέλος για την παρέλαση της Ξάνθης

"Ποτέ ξανά τρακτέρ", είναι η δέσμευση του Κέντρου Πολιτισμού και του Δημάρχου προσωπικά, σε σχέση με το ζήτημα της ρυμούλκησης, έγινε γνωστό από το Μ. Φανουράκη.

Πάντως σε ότι αγορά στη ροή της παρέλασης, χαρακτήρισε "μπάχαλο" και ανεξέλεγκτη την κατάσταση, μίλησε για έλλειψη περιφρούρησης στα πληρώματα,. Ενώ η οδός Βασιλίσσης Σοφίας ήταν άδεια υπήρχαν, ταυτόχρονα, τρεις Σύλλογοι στην Πλατεία και δεν μπορούσαμε να τους διώξουμε " είπε και κατέληξε: "Πρέπει 15 με 20 άτομα σε κάθε Σύλλογο να μην πίνουν. Πρέπει να υπάρχει ομάδα περιφρούρησης καθώς υπήρχε απίστευτη διείσδυση ξένων καρναβαλιστών για πρώτη φορά."


Σοβαρό πρόβλημα με το ποτό

Διαφωνία υπήρξε μεταξύ Προέδρου Μ. Φανουράκη και Συλλόγων για το πρόβλημα της οινοποσίας και ειδικά για τα νεαρά παιδιά. Οι Σύλλογοι αντέτειναν ότι έλειπαν αρκετοί γονείς από την παρέλαση και ο Πρόεδρος ζήτησε να υπάρχει περιφρούρηση από τους υπόλοιπους Συλλόγους.

Σοβαρό είναι το πρόβλημα, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Ερυθρού Σταυρού κο Ζεκή. Πάνω από 1000 περιστατικά αντιμετώπισε το Νοσοκομείο, δεκάδες σημειώθηκαν μέσα στην παρέλαση ενώ 20 από αυτά αφορούσαν ανηλίκους. "Να φεύγουν οι ανήλικοι που βρίσκονται μεθυσμένοι" είπε μεταξύ άλλων.


Τα προβλήματα της παρέλασης σύμφωνα με τους Συλλόγους

Οι φωτογράφοι δημιουργούν πρόβλμα στη ροή της πλατείας και θα πρέπει να οριστεί συγκεκριμένος χώρος, υπήρχε απειθαρχία στους τελευταίους των πληρωμάτων, ήταν πρόβλημα η παρουσία αρμάτων στην αρχή, πρόβλημα η έλλειψη μουσικής στην παραλία και τη Γέφυρα, η είσοδος ξένων καρναβαλιστών. Σοβαρό ζήτημα που απασχολεί τα πληρώματα είναι ο αριθμός των Στολών, το πιθανό πλαφόν που πρέπει να τηρείται και η συνεργασία μεταξύ των Συλλόγων. Επίσης η απουσία μουσικής σε σημεία της διέλευσης δημιουργούσε προβλήματα στο ρυθμό.


Γραπτός Κανονισμός Συμμετοχής στην Παρέλαση

Η επόμενη οργανωτική θα γίνει μέσα στον επόμενο μήνα και σε αυτήν θα ξεκινήσει η προσπάθεια για την θεσμοθέτηση κανονισμού συμμετοχή, είπε ο Μανώλης Φανουράκης , διαπίστωσε καλό τουριστικό ρεύμα, μειωμένο αριθμό ΙΧ και αυξημένο αριθμό τουριστικών λεωφορείων. Πολύ καλύτερη ήταν και η βραδυνή παρέλαση, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού.

Η συζήτηση, σε κάποια σημεία ήταν έντονη, καθώς υπάρχει προβληματισμός για τον τρόπο που θα αντιδράσει ο θεσμός στην οικονομική κρίση που τον επηρρεάζει. Ιδιαίτερα θετικα σχόλια απέσπασαν οι Σύλλογοι της Κομοτηνής, της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας για την προβολή του θεσμού και τη συμμετοχή τους. Τέλος, μεταξύ άλλων, από τους Προσκόπους ειπώθηκε ότι εξετάζεται η αποχώρηση από την παρέλαση την επόμενη χρονιά καθώς είναι πλέον αφιλόξενη για παιδιά και δεν μπορούν αν αναλάβουν αυτή την ευθύνη.

Στο θέμα της ανάγκης συγγραφής κανονισμού συμφώνησαν οι Κατασκηνωτές που ανέφεραν ότι θα ωφελήσει πολύπλευρά το θεσμό, στο βάθος του χρόνου και θα λύψει πολλά προβλήματα. Τέλος, στο πρόβλημα με την έλλειψη ήχου σε κάποια διαστήματα της πορείας, ο αρμόδιος τεχνικός ανέφερε στον κόσμο ότι προκλήθηκαν από βλάβες της ηλεκτροδότησης που αποκαταστάθηκαν την παραμονή της Παρέλασης, αλλά ήταν πια αργά για να αντιμετωπιστούν

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/