Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Αναβλήθηκε για τη Δευτέρα η συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Ξάνθης!

Για γέλια ο λόγος:
μετά από αίτημα της
αντιπολίτευσης….
λόγω ελλιπούς ενημέρωσης

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Αναβλήθηκε, μετά από αίτημα της αντιπολίτευσης, η προγραμματισμένη για το απόγευμα της Παρασκευής συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Ξάνθης, με τα μέλη της Ανεξάρτητης Επιμελητηριακής Κίνησης να κάνουν λόγω για απαξιωτική λειτουργία του οργάνου.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Παρασκευής η παράταξη του κ. Σωτήρη Τσιακίρογλου ζήτησε να μην πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση καθώς αφενός την ώρα που είχε προγραμματιστεί (σ.σ 19.00) θα βρισκόταν σε εξέλιξη σύσκεψη των παραγωγικών φορέων της Ξάνθης, στην οποία είχε προσκληθεί και το ΕΒΕΞ, και αφετέρου η ενημέρωση των μελών της αντιπολίτευσης για τα θέματα της συνεδρίασης δεν ήταν επαρκής.


Χαρακτηριστικά, στην επιστολή τους τα μέλη της αντιπολίτευσης αναφέρουν:

«Οι Σύμβουλοι της Ανεξάρτητης Επιμελητηριακής Κίνησης, μετά και την τελευταία, απαξιωτική για τη λειτουργία του οργάνου διαδικασία σύγκλησης του Διοικητικού Συμβουλίου σε συνεδρίαση, και την αγνόηση εκ μέρους σας του από 06.02.2012 σχετικού εγγράφου μας (α.π. ΕΒΕ 539/10.02.2012),

Ζητούμε την αναβολή της συνεδρίασης σε ημερομηνία τριών εργασίμων ημερών από την κοινοποίηση της τρέχουσας πρόσκλησης στους Συμβούλους.

Επισημαίνουμε ότι:

-Αποφασίσατε μεταγενέστερα να ορίσετε συνεδρίαση ΔΣ με ελάχιστη διαφορά ώρας από την πανξανθιώτικη Σύσκεψη Παραγωγικών Φορέων στο Δικαστικό Μέγαρο η οποία είναι γνωστοποιημένη από τις 22 Φεβρουαρίου και στην οποία θεωρούμε κρίσιμο να συμμετάσχουμε ενεργά ως Επιμελητήριο.

-Μας αποστείλατε την πρόσκληση ΔΣ με τη συνοπτική ημερήσια διάταξη, παραμονή της συνεδρίασης ενώ οι ορθές διαδικασίες επιβάλλουν την αποστολή της τρία 24ωρα νωρίτερα προκειμένου να ενημερωθούμε επαρκώς για τα θέματα που καλούμαστε να συζητήσουμε και ψηφίσουμε αλλά και για να μας δοθεί η ευχέρεια υποβολής εκτός ημερησίας διάταξης θεμάτων στο ΔΣ.

-Η πρόσκληση δεν συνοδευόταν από εισηγήσεις για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

-Αγνοήσατε την από 6 Φεβρουαρίου 2012 επιστολή μας (αρ.πρωτ. ΕΒΕ 539/10.02.2012) με την οποία αιτούμαστε «η ενημέρωσή μας για τις τακτικές και έκτακτες συνεδριάσεις των οργάνων και τις δράσεις του Επιμελητηρίου να ακολουθεί την ορθή πρακτική της διαδικασίας διαβούλευσης» (συνημμένο έγγραφο).

Για τους παραπάνω λόγους, σας ενημερώνουμε ότι οι Σύμβουλοι της Ανεξάρτητης Επιμελητηριακής Κίνησης δεν θα προσέλθουμε στην αποψινή συνεδρίαση καταγγέλλοντας τη συνεχιζόμενη μέχρι και σήμερα υποβάθμιση του ρόλου τόσο των Συμβούλων του ΕΒΕ όσο και του Διοικητικού Συμβουλίου ως συλλογικού οργάνου λήψης αποφάσεων,

ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΜΕ:

1. να ορίσετε συνεδρίαση μετά την παρέλευση τριών εργασίμων ημερών από την τελευταία κοινοποίηση της τρέχουσας πρόσκλησης ΔΣ,

2. να μας αποστείλετε άμεσα τις εισηγήσεις για το 2ο και 3ο θέματα που αφορούν σε δαπάνες αμοιβών και παραστάσεων με νομική τεκμηρίωση των προτάσεών σας,

3. να μας κοινοποιήσετε τις αντίστοιχες αποφάσεις που έλαβε για αυτά τα θέματα η Διοικητική Επιτροπή.


Με τιμή
Ο Επικεφαλής και οι Σύμβουλοι της Ανεξάρτητης Επιμελητηριακής Κίνησης
Τσιακίρογλου Σωτήριος
Αγκόρτσας Απόστολος
Γρηγορίου Χρυσούλα
Ζερζελίδης Ιωάννης
Κοσμίδης Αντώνιος
Σπανίδης Μιχαήλ


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

«Σας ενημερώνουμε ότι η προγραμματισμένη Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που ήταν να πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012 και ώρα 7:00 μ.μ. αναβάλλεται για την Δευτέρα 05 Μαρτίου στις 7:00 μ.μ. με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης, λόγω αιτήματος της αντιπολίτευσης για τυπικούς και όχι ουσιαστικούς λόγους».


Πηγή:  http://www.thrakitoday.com/