Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Δύσκολοι καιροί για το Oικονομικό Φόρουμ Θράκης και την πρόεδρό του Κατερίνα Καραγιάννη

Αποχώρησαν από το διοικητικό συμβούλιο η αδελφή και η σύζυγος του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, ο οποίος έχει από την αρχή δηλώσει αντίθετος στις ΕΟΖ που προωθεί, όπως και ο μητροπολίτης Άνθιμος
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αποχώρησαν από το διοικητικό συμβούλιο του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης για προσωπικούς λόγους, όπως αναφέρει ανακοίνωση που υπάρχει στην ιστοσελίδα του Φόρουμ, η αδελφή και η σύζυγος του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Ευάγγελου Λαμπάκη.

«Οι κυρίες Σοφία Λαμπάκη και Βασιλική Μιχαλακάκου - Λαμπάκη αποχώρησαν προς μεγάλη μας λύπη από το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης για προσωπικούς λόγους. Τις ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη προσφορά.. τους στον τόπο μας και στον φορέα μας. Προσδοκούμε σε μία μελλοντική και το ίδιο καλή συνεργασία», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του Φόρουμ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Σοφία Λαμπάκη είναι σήμερα αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, ενώ ο δήμαρχος είχε δεχθεί επικριτικά σχόλια για την συμμετοχή των δυο γυναικών στο Φόρουμ, με αφορμή την επίσκεψη του Φόρουμ και επιχειρηματικών φορέων της Αν. Μακεδονίας και Θράκης, στην Ειδική Οικονομική Ζώνη στο Τσόρλου της Τουρκίας, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Τούρκου γενικού προξένου στην Κομοτηνή.

Πάντως ο κ. Λαμπάκης έχει από την αρχή δηλώσει ότι δεν θα δεχθεί την εγκατάσταση στην περιοχή μια ΕΟΖ εντός της οποίας δεν θα ισχύουν οι νόμοι του ελληνικού κράτους ή και την έλευση επενδύσεων, εντός της ΕΟΖ, οι οποίες θα ανταγωνίζονται την τοπική επιχειρηματικότητα.

Από πλευράς του Φόρουμ ανακοινώθηκε ακόμα, ότι αντιπρόεδρος του Φόρουμ Θράκης ανακηρύχθηκε ο κ. Κωνσταντίνος Παλακίδης, ιδιοκτήτης της ξενοδοχειακής μονάδας «Θράκη Παλλάς», στην Αλεξανδρούπολη. «Είμαστε σίγουροι πως η πολύχρονη εμπειρία του, οι σημαντικές του γνώσεις και η αγάπη του για τον τόπο αυτό θα συνεισφέρουν ενεργά στην ενίσχυση της Θράκης και στη στήριξη του φορέα μας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Εντωμεταξύ, λίγες ημέρες πριν την πλήρη αντίθεσή του στις επιδιώξεις του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης, είχε εκφράσει ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος. Ο μητροπολίτης χαρακτήρισε «εθνικό έγκλημα την δημιουργία ΕΟΖ στην περιοχή», ενώ έκανε κατά μέτωπο επίθεση στην πρόεδρο του Φόρουμ Κατερίνα Καραγιάννη, λέγοντας πως οι σκοποί της «είναι αμφίβολοι και οι κινήσεις της γεννούν ερωτηματικά». Μάλιστα ο μητροπολίτης χαρακτήρισε την παρουσία της κ. Καραγιάννη ως ανεπιθύμητη, προτρέποντας την να φύγει από την περιοχή.

 
Πηγή:  http://www.sferikos.gr/