Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Κλείνει τις…εκκρεμότητές του το νομαρχιακό συμβούλιο Έβρου


Τι έγινε στην χθεσινή του συνεδρίαση;

              ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Σειρά τροποποιήσεων στον προϋπολογισμό, στα προγράμματα οδοποιίας και στο πρόγραμμα επενδύσεων, αποφάσισε ομόφωνα το νομαρχιακό συμβούλιο Έβρου, κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση.

«Οι τροποποιήσεις αυτές έγιναν με στόχο να τακτοποιηθούν οικονομικά εκείνα τα έργα που προχωρούν και έχουν απορρόφηση», σχολίασε ο νομάρχης Έβρου, Νίκος Ζαμπουνίδης, και πρόσθεσε πως είναι «κάποια πολύ μικρά έργα αυτά που απεντάχθηκαν, επειδή, για όποιους λόγους, δεν προχώρησαν». Ο νομάρχης επεσήμανε ότι το νομαρχιακό συμβούλιο και η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση κλείνει τον κύκλο της στο τέλος του έτους και έδωσε το στίγμα της πρόθεσης που υπάρχει, «να μην μείνουν εκκρεμότητες» στο τέλος της περιόδου.

Στη συνεδρίαση εξετάστηκαν και τέσσερις περιβαλλοντικές μελέτες για ισάριθμες επιχειρήσεις του νομού, ωστόσο ο κ. Ζαμπουνίδης στάθηκε ιδιαίτερα σε αυτήν που αφορά στην εγκατάσταση μεγάλης μονάδας φωτοβολταϊκών, σε έκταση 80.000 τ.,μ., στην περιοχή του Σπηλαίου του δήμου Τριγώνου, σχολιάζοντας ότι η επένδυση αυτή γίνεται στο βόρειο τμήμα του νομού, για το οποίο έχει καλλιεργηθεί η άποψη ότι δεν προσφέρεται για φωτοβολταϊκά, λόγω της μικρότερης ηλιοφάνειας.

«Υπάρχει δυνατότητα, υπάρχει αποδοτικότητα και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η Εταιρεία Ηλεκτρισμού της Γαλλίας, επέλεξε το βορειότερο σημείο του Έβρου για να επενδύσει και αυτό δεν είναι τυχαίο».


Πηγή:  http://www.ert.gr/