Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Ο Κώστας Λιούρτας υποψήφιος σύμβουλος του Κοτσάκη

Ο πασόκος πρώην πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης θα είναι υποψήφιος για τον Δήμο Κομοτηνής με τη ΝΔ!

Εδωσε την πρώτη συνέντευξη στον "Χρόνο", την ίδια ώρα που δεχόταν σκληρή επίθεση από τον "Παρατηρητή"

                  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ





Απολάμβανε το ουζάκι του σε κεντρικό καφέ ο τέως πρόεδρος του επαγγλεματοβιοτεχνικού επιμελητηρίου, που μπορεί να συνταξιοδοτήθηκε από την επαγγελματική του δράση, δεν αποκόπτεται όμως από τα κοινά, αφού τα συμφώνησε με τον υποψήφιο δήμαρχο Δημήτρη Κοτσάκη και εντάχθηκε στο ψηφοδέλτιό του ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κι ότι προκύψει.

Μπορεί να τους χώριζε άβυσσος ιδεολογικά, εφόσον ο ίδιος είναι τοποθετημένος στο χώρο του ΠΑΣΟΚ με καυστικές επιθέσεις κατά προσώπων και πραγμάτων, κατά της Νέας Δημοκρατίας, μόλις βρέθηκε στα αζήτητα, έριξε γέφυρες, ήταν δεκτικός στις προσεγγίσεις και το προξενιό είναι πραγματικότητα. Ο επίτιμος πρόεδρος του ΕΒΕΡ είναι από τα πιο γνωστά και προβεβλημένα πρόσωπα, τώρα όμως θα πρέπει να κινητοποιήσει ένα κόσμο για την σταυροδοσία του, σε ένα άλλο ψηφοδέλτιο από αυτό που πάντα βρισκόταν.

Ο κ. Λιούρτας είχε εκφράσει την επιθυμία να βρεθεί στον χώρο της αυτοδιοίκησης και διεκδίκησε το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ. Μπορεί να μην κατάφερε για να ηγηθεί κάποιου σχήματος, αλλά εντάχθηκε σ’ ένα συνδυασμό που με αξιώσεις διεκδικεί την επανεκλογή του.

Την πρώτη του συνέντευξη  ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος την έδωσε στον "Χρόνο", όπου προσπαθεί να εξηγήσει τα πράγματα στρογγυλεύοντας τις γωνίες και μιλώντας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που έχουν ένα άλλο τοπικό χαρακτήρα. Ο ίδιος λέει, μεταξύ άλλων: " Η απόφαση μου είναι συνειδητή, είναι απόφαση που την πήραμε οικογενειακά. Αποφάσισα να κατέβω με τον Δημήτρη Κοτσάκη ο οποίος με εμπνέει αυτή την στιγμή πιο πολύ από όλους. Βεβαίως τα σχόλια είναι και θετικά και αρνητικά, αλλά δυστυχώς διαφορετικά δεν γίνεται στην δημοκρατία, ο καθένας θα πρέπει να εκφράζεται ελεύθερα.  (...) Δεν δέχτηκα πρόταση από κανέναν από το ΠΑΣΟΚ, δεν με πλησίασε κανείς, με θεώρησαν αμελητέα ποσότητα, δικαίωμα τους, αυτό που κάνει ο καθένας μας θα το βρει αύριο μπροστά του, και εσύ, και εγώ, και όλοι μας. Αυτή η δικαιολογία ότι τον πλησιάσαμε και αρνήθηκε δεν ισχύει. Από εκεί και πέρα αυτό που με ενδιαφέρει είναι, όπως πορεύτηκα τα τελευταία χρόνια σαν πρόεδρος του επιμελητηρίου και υπερασπιζόμουν τα συμφέροντα των επαγγελματιών, γιατί αυτοί με στήριξαν και με εξέλεξαν, το ίδιο θα κάνω και τώρα εάν με το καλό με εκλέξουν οι πολίτες. Το ίδιο θα κάνω από άλλο μετερίζι, αλλά δεν θα ξεχάσω από ποιο μετερίζι προέρχομαι, από τους επαγγελματίες".

Πάντως, αυτή η μεταγραφή προκαλεί την αντίδραση ρης έτερης μεγάλης εφημερίδας της Κομοτηνής, του φιλοπασοκικού "Παρατηρητή της Θράκης". Διαβάστε τι γράφει ο "παρατηρητικός", για να καταλάβετε πόσο έχουν αλλάξει οι σχέσεις με ένα πρόσωπο που μέχρι πρόσφατα στήριζε όσο κανένα ο "Παρατηρητής":


Πώς το τραγουδούσε η Νάνα Μούσχουρη, πριν μερικές δεκαετίες; «Ένα μύθο θα σας πω που τον λέγαμε παιδιά!». Λοιπόν εγώ σήμερα, θα σας διηγηθώ ένα παραμύθι που έχει δράκο, έχει και πριγκιπόπουλο, αλλά δεν είναι παραμύθι. Σπεύδω όμως να διευκρινίσω ότι κάθε ταύτιση με πρόσωπα και καταστάσεις της Ροδόπης είναι παντελώς τυχαία, αν έτσι νομίζετε…
Υπήρχε λοιπόν, ανάμεσα στα 2004 και 2009, ένας Επιμελητηριακός πρόεδρος στο Στρουμφοχωριό μας που αγωνιζόταν εναντίον της κακιάς μάγισσας, που μόνο δεξιά κοιτούσε και μόνο δεξιά έγερνε.
Για τον δεξιό δήμαρχο του στρουμφοχωριού, έλεγε ότι είναι όμοιος κι΄ απαράλλαχτος με τον Δρακουμέλ, που κυνηγούσε τα παιδάκια των επαγγελματιών και δεν τα άφηνε να πάνε στις κατασκηνώσεις του δήμου το καλοκαίρι για να παραθερίσουν. Να σας δώσω τα λόγια του για να το καταλάβετε: «Ο Δήμος πετάει έξω από τις κατασκηνώσεις 40 παιδιά επαγγελματιών».
«Οι επαγγελματίες του Στρουμφοχωριού πληρώνουν κάθε χρόνο στον Δήμο πάνω από 1.000.000€ ανταποδοτικών φόρων, χωρίς όμως να υπάρχει ανταπόδοση».
«Ο κ. Δήμαρχος είναι ευγενέστατος αλλά μόνο με το χαμόγελο δε λύνονται τα προβλήματα».
«Ο κ. πρόεδρος των κατασκηνώσεων κάνει ρεζίλι τον Δήμαρχο, σε περίπτωση που αυτός δεν ξέρει τις κινήσεις των συνεργατών του».
Και κατέληγε υπερηφάνως λέγοντας: «η απαξίωση του Επιμελητηρίου μας από εσάς προσωπικά είναι προφανώς και απόρροια της νοοτροπίας σας. Τα παιδιά μας μπορεί να μην παρακολουθήσουν φέτος το πρόγραμμα των κατασκηνώσεων, αλλά μπορούν να αποζημιωθούν από το θέαμα που μέχρι τώρα προσφέρατε, ένα θέαμα που θα ζήλευε και ο συμπολίτης μας κ. Ιωάννης Βουλτσίδης, γνωστός καραγκιοζοπαίχτης».
Υπήρχε όμως σ΄ αυτό το Στρουμφοχωριό, εκτός από τον συμπαθέστατο Γιάννη Βουλτσίδη και ένας μεγαααάλος άνθρωπος που τον έλεγαν Ευριπίδη και είχε πολλές εξουσίες και υπηρετούσε δίπλα στον πρωθυπουργό. Κι αυτός όμως είχε την ατυχία να γέρνει μόνο δεξιά και μάλιστα μονόπατα. Λάθος του, γιατί δεν είχε υπολογίσει τον Επιμελητηριακό πρόεδρο του Στρουμφοχωριού που τον περιέλαβε κανονικά και είπε, είπε και τι δεν είπε: (...)
Σήμερα, ο Επιμελητηριακός Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι κατέρχεται ως υποψήφιος στο Στρουμφοχωριό με τον Δήμαρχο που μοιάζει με καραγκιοζοπαίχτη και τον οποίον υποστηρίζει ο Ευριπίδης…
Καληνύχτα Παπαστρούμφ…"