Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Προσάραξη πλοίου έξω από το λιμάνι Φαναρίου



Πρόκειται για το φορτηγό «AVANTIS» με επταμελές πλήρωμα, 5.500 λίτρα καύσιμα, 300 λίτρα λιπαντέλαια και 440 λίτρα πετρελαιοειδή κατάλοιπα.

      ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




 

Σε αμμώδη αβαθή απέναντι από το λιμένα Φαναρίου προσάραξε, το βράδυ της Τρίτης, το Φ/Γ «AVANTIS» Ν.Π.9843, με επταμελές πλήρωμα και έναν επιβάτη, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους. Το «AVANTIS» είχε αποπλεύσει, χθες το απόγευμα από το λιμάνι του Λάγος με προορισμό το Λευκαντί Ευβοίας, έμφορτο με μοριοσανίδες και κορμούς ξύλου ενώ φέρει 5.500 λίτρα καύσιμα, 300 λίτρα λιπαντέλαια και 440 λίτρα πετρελαιοειδή κατάλοιπα.


Στην περιοχή έσπευσε το Α/Κ-Επαγγελματικό σκάφος «ΔΕΛΦΙΝΙ» Σ.Λ. 214. Από την προσάραξη δεν αναφέρθηκε εισροή υδάτων, δεν παρατηρήθηκε κλίση του πλοίου ούτε ρύπανση της θάλασσας. Με μέριμνα της εταιρείας αναμένεται να καταπλεύσει στην περιοχή το Ρ/Κ-Ν/Γ «ΛΑΚΗ ΣΤΑΡ» Ν.Α. 07 μαζί με καταδυτικό συνεργείο ώστε να γίνουν, αύριο το πρωί, προσπάθειες αποκόλλησης. Από τη Λιμενική Αρχή Λάγος, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι να διαπιστωθεί η αξιοπλοΐα του από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων.


Πηγή:  http://piazzadelpopolo.blogspot.com/