Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Υποδείξεις Ερντογάν στην Ελλάδα για την κρίση

Ποιο μεγάλο λάθος κάναμε ως χώρα, κατά τον Τούρκο πρωθυπουργό;
 
ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ, μόλις διαβάσετε την απάντηση...
 



Ξέρετε ποιο ήταν το μεγάλο λάθος της Ελλάδας, που μας οδήγησε τελικά στην κρίση; Το γεγονός ότι «ξοδεύουμε «ό,τι έχουμε και δεν έχουμε σε αμυντικούς εξοπλισμούς». Δεν το λέμε εμείς, ούτε ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, που συνηθίζει να υποστηρίζει στο Ευρωκοινοβούλιο αυτήν την άποψη. Το λέει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, εξαιτίας της προκλητικότητας της οποίας προφανέστατα αναγκαζόμαστε να αγοράζουμε αυτούς τους εξοπλισμούς.

Σε ομιλία που έδωσε για την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους του πανεπιστημίου Πιρί Ρεΐς στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στα «λάθη» της Ελλάδας και ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε ότι πίσω από την κρίση βρίσκονται οι δαπάνες στους εξοπλισμούς, αφού η χώρα μας αναλώθηκε στη δημιουργία «φανταστικών» εχθρών, όπως είπε. Δεν εξήγησε όμως ποια ήταν η συμβολή της δική του χώρας στην δημιουργία αυτών των φανταστικών εχθρών, αφού αν δεν κάνουμε λάθος, το casus belli η Τουρκία το κρατάει σε ισχύ και όχι η Ελλάδα.

Τόνισε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν στην ομιλία του, αναπτύσσοντας και την θέση του για το πώς πρέπει να κινηθεί η Τουρκία: «Εναντίον τίνος; Αυτό είναι γνωστό. Και σε τι ωφέλησε αυτό; Η τεχνολογία των όπλων και η αμυντική βιομηχανία αλλάζει και αναπτύσσεται συνεχώς. Όταν ξοδεύετε τα χρήματα αυτά, υποθηκεύετε και το μέλλον της χώρας σας. Αυτό ήταν το βαρύ τίμημα της κατασκευής φανταστικών εχθρών για τη γείτονά μας. Δεν πρέπει να υποπέσουμε στο ίδιο λάθος»...