Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα λαθρομεταναστών στις Θέρμες

Συνελήφθησαν στον μεθοριακό σταθμό "Αγιος Κωνσταντίνος" τρία ηγετικά μέλη οργανωμένης εγκληματικής ομάδας, που αναζητούνταν επί πενταετία

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ




Βραδινές ώρες της Δευτέρας 4 Οκτωβρίου 2010 στο μεθοριακό σημείο «Άγιος Κωνσταντίνος» στις Θέρμες Ξάνθης, κατόπιν συλλογής, αξιολόγησης και αξιοποίησης σχετικών πληροφοριών που περιήλθαν στην Διεύθυνση Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης συνέλαβαν προ εξόδου που επιχειρούσαν από χώρα μας, τρία (03) ημεδαπά άτομα, ηλικίας 36, 47 και 27 ετών.


Οι δύο πρώτοι δράστες εξ αυτών είχαν στην κατοχή τους και επέδειξαν πλαστά δελτία αστυνομικής ταυτότητας και άδειες ικανότητας οδήγησης οχήματος ενώ από περαιτέρω έρευνα προκύπτει ότι τυγχάνουν ηγετικά μέλη οργανωμένης εγκληματικής ομάδας διακίνησης λαθρομεταναστών και αναζητούνταν από διάφορες Αστυνομικές Υπηρεσίες κατά την τελευταία πενταετία.

Σε βάρος του α’ δράστη υφίσταται και εκκρεμούσε προς εκτέλεση ένταλμα σύλληψης από δικαστική αρχή για άμεση συνέργεια κατά συναυτουργία σε παράνομη μεταφορά και προώθηση στο εσωτερικό της χώρας μας αλλοδαπών λαθρομεταναστών με κερδοσκοπία.

Σε βάρος του β΄ δράστη υφίστανται και εκκρεμούσαν προς εκτέλεση τρία (03) εντάλματα σύλληψης από δικαστική αρχή για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων της νομοθεσίας αλλοδαπών καθώς και τέσσερις (04) ακόμα δικαστικές αποφάσεις για παραβάσεις της ίδιας νομοθεσίας.

Κατασχέθηκαν τα προμνημονευθέντα πλαστά έγγραφα και εννέα (09) κινητά τηλέφωνα. Οι δράστες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης που διενεργεί την προανάκριση θα προσαχθούν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.