Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Παραμένουν πέντε μήνες απλήρωτοι στο ΚΕΠΑΔΑ

Εχει εξαντληθεί η υπομονή των 55 εργαζομένων στην Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης του Δήμου Αλεξανδρούπολης

          ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Απλήρωτοι παραμένουν εδώ και πέντε μήνες οι 55 εργαζόμενοι στην Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης του Δήμου Αλεξανδρούπολης (ΚΕΠΑΔΑ), με αποτέλεσμα να έχει εξαντληθεί η υπομονή τους.


Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι της ΚΕΠΑΔΑ διεκδικούν οφειλές Μαΐου, Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου, Σεπτεμβρίου 2010, καθώς και το επίδομα άδειας.

Να σημειωθεί ότι για το 2010 ο Δήμος Αλεξανδρούπολης είχε εξασφαλίσει και προγραμματίσει για χρηματοδότηση των δράσεων της ΚΕΠΑΔΑ το ποσό του 1.150.000 ευρώ. Στις αρχές του χρόνου ο αρμόδιος επίτροπος Αλεξανδρούπολης δεν ενέκρινε το ένταλμα πληρωμής με την αιτιολογία ότι δεν κάλυπτε τις δράσεις της επιχείρησης, οπότε και ξεκίνησαν τα προβλήματα.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης μετά από αυτήν την εξέλιξη προσέφυγε στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ χρειάστηκαν τρεις μήνες για να πάρει αρνητική απάντηση. Ετσι, σε συνεδρίασή του το Δ.Σ. της ΚΕΠΑΔΑ διαμόρφωσε εκ νέου τον προϋπολογισμό της επιχείρησης μειωμένο κατά πολύ από το αρχικό ποσό, πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνέχεια τον ενέκρινε ο επίτροπος Αλεξανδρούπολης, ωστόσο μέχρι και σήμερα η δημοτική αρχή αδυνατεί να πληρώσει τα δεδουλευμένα των εργαζομένων.

Οι κινητοποιήσεις και η επίσχεση εργασίας που πραγματοποίησαν όλο αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι δεν απέδωσαν καρπούς, ενώ για πολλοστή φορά το θέμα θα συζητηθεί αύριο εκτός ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


Πηγή:  http://www.enet.gr/