Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Οι εξελίξεις στον αυτόνομο μειονοτικό συνδυασμό της Ξάνθης

Με το σταγονόμετρο βγαίνουν οι πληροφορίες
Νέα κρίσιμη συνάντηση το απόγευμα
Χατζηιμπράμ και ΧατζηΧαλήλ υποψήφιοι για επικεφαλής

                                        ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Φαίνεται ότι είναι κοινή επιθυμία πλέον και οι Μαλκότς και Μπαντάκ απομακρύνονται από την ηγεσία του μειονοτικού συνδυασμού στο Δήμο Ξάνθης και ίσως και από τον ίδιο το συνδυασμό.

Η αυτόνομη κάθοδος του μειονοτικού συνδυασμού, παρότι είναι υπαρκτός στο δημοτικό συμβούλιο, έχει ήδη υποστεί σοβαρή φθορά από τις μακροχρόνιες διαδικασίες εξεύρεσης επικεφαλής. Η περίπτωση του Χασάν Μάλκότς έχει απομακρυνθεί οριστικά και σε ισχύ βρίσκονται δύο προτάσεις που έχουν γίνει. Η πρώτη αφορά στον πρώην υποψήφιο βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία Ορχάν Χατζηιμπράμ και η δεύτερη στον Μεχμέτ ΧατζηΧαλήλ, τέως προέδρου της «Τουρκικής ένωσης Ξάνθης».

Τις επόμενες μέρες θα γίνει νέα προσπάθεια να υπάρξει συγκέντρωση του συνδυασμού προκειμένου να καταλήξουν σε οριστική απόφαση. Η κάθοδος, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη αν και πολλοί σύμβουλοι πιέζουν για την ακύρωση της καθόδου προκειμένου να βρεθούν σε κάποιο από τους δύο μεγάλους συνδυασμούς – κυρίως αυτόν της πλειοψηφίας- πέραν όσων έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Κύκλοι της μειονότητας δεν αποκλείουν η αποκάλυψη των υποψηφίων συμβούλων, ακόμη και του επικεφαλής, να γίνουν γνωστές λίγο πριν κατατεθούν στο Πρωτοδικείο, είτε λόγω δυσκολίας στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου, είτε για να αποφευχθούν οι αντιδράσεις.

Η κάθοδος βέβαια του συνδυασμού έχει προσλάβει ιδιαίτερα βαρύτητα καθώς αρκετοί την κάθοδο του συνδυασμού με τα σενάρια της δεύτερης Κυριακής. Η πληροφόρηση πάντως παραμένει περιορισμένη.

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/