Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Έρχονται οι πρώτες νιφάδες χιονιού


Κρύο, παγωνιά, βροχές και καταιγίδες προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

                 ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ...



Οι βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και βόρεια και οι καταιγίδες κυρίως στα δυτικά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για την Τετάρτη. Στη Μακεδονία ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις, με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγιδες.

Αργά τη νύχτα της Τετάρτης θα πέσουν λίγα χιόνια στα βουνά, κυρίως στην οροσειρά της Ροδόπης. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ανάλογος καιρός προβλέπεται και για την Πέμπτη, με νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους πιθανώς να είναι έντονα θα εξασθενήσουν όμως από τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 6 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση.

Για την Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, ωστόσο η θερμοκρασία θα σημειώσει και νέα πτώση. Οσο για το Σαββατοκύριακο, ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις και ίσως λίγες βροχές, ωστόσο το κρύο θα είναι τσουχτερό, αφού η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα.