Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Με καθυστέρηση εβδομάδας ανακάλυψαν τα επεισόδια στις Θέρμες

Τι αναφέρει ο Ν. Ευαγγελάτος στο site του για τον προπηλακισμό του γαλλικού τηλεοπτικού συνεργείου
"Αιτία το γεγονός ότι ΔΕΝ τους αποκάλεσαν στο ρεπορτάζ τους Τούρκους!" .  Διαβάστε πως περιγράφουν τις στιγμές που έζησαν μέλη του TF-3...





Οι Γάλλοι δημοσιογράφοι έφτασαν στη χώρα μας, για να γυρίσουν ένα ρεπορτάζ για την καθημερινότητα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη. Έκαναν όμως ένα ''λάθος''. Σύμφωνα με το akritasmedia, οι Γάλλοι δημοσιογράφοι τους χαρακτήρισαν Πομάκους και όχι Τούρκους όπως ήθελαν και μάλιστα έφτασαν στο σημείο να τους κατηγορήσουν για κατασκοπεία.

''Τα όσα αντιμετωπίσαμε στις Θέρμες ήταν πραγματικά απίστευτα και μας θύμισαν καταστάσεις που έχουμε ζήσει σε αφρικανικές χώρες, άλλες εποχές, όπως η Τυνησία και το Τσαντ και μάλιστα σε περιόδους αναταραχής, όπως σε πολέμους ή σε δικτατορίες''. Με αυτά τα λόγια περιέγραψε τα όσα βίωσε, η κα Έφη Τσελίκα, που είναι η ελληνογαλλίδα ανταποκρίτρια τόσο της κρατικής τηλεόρασης, όσο και του κρατικού ραδιοφώνου της Γαλλίας.

Τελικά στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί που απέτρεψαν τα χειρότερα. Αντί όμως να διώξουν τους εξαγριωμένους μουσουλμάνους, ζήτησαν από τους δημοσιογράφους να σβήσουν το καταγεγραμμένο υλικό τους, ώστε να ικανοποιηθεί ο υποκινούμενος όχλος που τους περιστοίχιζε!

Το θέμα κατέγραψαν και Τούρκοι δημοσιογράφοι που έσπευσαν από τη γειτονική χώρα. Εκείνοι βέβαια έτυχαν διαφορετικής αντιμετώπισης. Όχι μόνο δεν δημιουργήθηκε ένταση, αλλά οι μουσουλμάνοι σχημάτιζαν ουρά για να μιλήσουν στην τηλεόραση.


Πηγή:  http://www.newsit.gr/