Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Ο Ερντογάν εγκαλεί τη Γερμανία για τη συμπεριφορά της στις... μειονότητες


Μετά τον Παπανδρέου πήγε και ο Τούρκος Πρωθυπουργός στη Μέρκελ και «είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα»...


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ






Για ξενοφοβία κατηγόρησε ουσιαστικά τη γερμανική κοινωνία ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογκάν, που πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα ζητώντας τη στήριξή της, στην τουρκική υποψηφιότητα για ένταξη στην ΕΕ.

Μιλώντας σε ένα κοινό 10.000 μελών της πολυπληθούς τουρκικής κοινότητας στη Γερμανία, ο Ερντογκάν καταπιάστηκε με το θέμα των μειονοτήτων, παραθέτοντας την πεποίθησή του ότι στην Ευρώπη παρατηρείται επίμονη τάση ξενοφοβίας.

" Πρέπει να ενσωματωθείτε στην κοινωνία, αλλά όχι να αφομοιωθείτε σε σημείο, που να εγκαταλείπετε την εθνική σας καταγωγή και την παράδοση. Κανένας δεν επιτρέπεται να αγνοεί τα δικαιώματα των μειονοτήτων ", είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός, ενώ προσέθεσε με έμφαση ότι ο κάθε πολίτης θα πρέπει να αφήνεται ανεπηρέαστος να ακολουθεί τη θρησκεία του.

Ακόμα πιο οξύς στην κριτική του προς τη Γερμανική πολιτική απέναντι στις μειονότητες, παρουσιάστηκε σε συνέντευξή του σε Γερμανική εφημερίδα, το Σάββατο, ο Ερντογκάν. Όπως δήλωσε, η άσκηση πίεσης στους μετανάστες να ενσωματωθούν, που απαιτεί από αυτούς να καταπνίξουν την παράδοση και τη γλώσσα τους αποτελεί παραβίαση της διεθνούς νομιμότητας. Το πρόβλημα των μειονοτήτων είχε έλθει στο προσκήνιο της επικαιρότητας πέρυσι και είχε προκαλέσει ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών, που ούτως ή άλλως δοκιμάζονται από την πορεία της αίτησης ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ.Ένα βιβλίο του προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας Τίλο Σάραζιν που ανέφερε ότι η εθνική ταυτότητα των Γερμανών κινδύνευε από τους Μουσουλμάνους, των οποίων την παρουσία χαρακτήριζε ως αιτία διαρροής από τα κρατικά ταμεία, είχε προκαλέσει έντονη αντιπαράθεση.

Έντονες επικρίσεις όμως δέχεται και η Τουρκική πλευρά από δημοσιεύματα στο γερμανικό τύπο, που την κατηγορούν για παραβατική συμπεριφορά απέναντι στους Χριστιανούς που βρίσκονται στην Τουρκία. Και όλα αυτά εν μέσω της ψυχρότητας που δείχνει η Γερμανική κυβέρνηση στην Τουρκική αίτηση για ένταξη στους κόλπους της ΕΕ.

 
Πηγή:  http://www.naftemporiki.gr/