Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Ενταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης από την μαύρη τρύπα 23,5 εκ. ευρώ

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, υπάρχουν 3,5 εκ. ευρώ "χαμένα" από 1.000 απευθείας αναθέσεις έργων!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΗ ΩΡΑ!


Περίπου 1.000 έργα με απευθείας αναθέσεις, μέσα σε 8 χρόνια, ανέθεσε η δημοτική αρχή του Γιώργου Αλεξανδρή, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης. Σύμφωνα με το Δήμαρχο, η τακτική αυτή της δημοτικής αρχής, η οποία θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, κόστισε στους πολίτες, από τα χαμένα ποσοστά εκπτώσεων, περίπου 3 εκ. 800 χιλ. ευρώ!

Ο κ. Λαμπάκης, μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Χρυσόστομο Ξανθόπουλο, παρουσίασαν απόψε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αναλυτικά, την οικονομική κατάσταση του Δήμου Αλεξανδρούπολης, Φερών και Τραϊανούπολης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν, μόνο στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, υπάρχει "μαύρη τρύπα" 23,5 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία ο Δήμος οφείλει σε προμηθευτές (περίπου 8 εκ. ευρώ), σε έργα προηγούμενων ετών (8 εκ. ευρώ) και σε δάνεια (9 εκ. ευρώ).

Όπως τόνισε ο κ. Λαμπάκης, αυτού του είδους η οικονομική διοίκηση, την τελευταία οκταετία, αγγίζει τα όρια της ποινικής διάστασης και τα στοιχεία θα κατατεθούν τόσο στον εισαγγελέα, όσο και στους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης, ενώ θα κατατεθούν και αγωγές εναντίον όσων ευθύνονται για την κατάσταση αυτή, προκειμένου να δοθούν πίσω στο Δήμο τα χρήματα που χάθηκαν από τις απευθείας αναθέσεις.

Σύμφωνα με τον κ.Ξανθόπουλο, πολύ άσχημη είναι η κατάσταση και στο Δήμο Τραϊανούπολης, ενώ πολύ καλύτερα είναι τα πράγματα στο Δήμο Φερών.

Οι ανακοινώσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση των δημοτικών συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης, που υπήρξαν στελέχη της δημοτικής αρχής Αλεξανδρή.


Πηγή:  http://www.telegramm.gr/