Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Επίσκεψη Παπουτσή στην Τουρκία για τη λαθρομετανάστευση

Πολύ αισιόδοξος εμφανίζεται για την αντιμετώπιση του φαινομένου και την τήρηση του πρωτοκόλλου επανεισδοχής, παρά τις δηλώσεις Νταβούτογλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ


«Η Τουρκία θα πρέπει να συμμετέχει στην κοινή ευρωπαϊκή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστευτικών ροών», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής.

Η ενίσχυση της ελληνοτουρκικής συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας των συνόρων, η αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης των μεταναστών και η εφαρμογή της διμερούς συμφωνίας για την επανεισδοχή, θα βρεθούν επί τάπητος κατά την αυριανή επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή στην Τουρκία.

«Η επίσκεψη γίνεται μετά από πολύ καλά νέα και καλές εξελίξεις γιατί μόλις την προηγούμενη Πέμπτη, στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υιοθετήσαμε τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας για τα θέματα επανεισδοχής των μεταναστών», τόνισε ο υπουργός.
Όπως είπε ο κ. Παπουτσής, «η Τουρκία θα πρέπει να συμμετέχει στην κοινή ευρωπαϊκή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστευτικών ροών».
Οσον αφορά τη διακίνηση λαθρομεταναστών στα λιμάνια Πάτρας και Ηγουμενίτσας σημείωσε ότι «η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να τηρήσει τους πιο αυστηρούς κανόνες για τη φύλαξη των συνόρων και κυρίως των λιμανιών, γιατί είναι η υποχρέωσή μας προς το Σένγκεν και την Ευρωπαϊκή Ένωση».
«Αν τυχόν για τον οποιονδήποτε λόγο εμείς φανούμε ελαστικοί και επιτρέψουμε να φεύγουνε μετανάστες κάνοντας τα "στραβά μάτια", αυτό θα σημάνει αυτόματα την αποβολή της Ελλάδας από το Σένγκεν», προειδοποίησε ο κ. Παπουτσής.

.