Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Διαδημοτική συνεργασία Αλεξανδρούπολης - Σαμοθράκης


Με τον δήμαρχο Γεώργιο Χανό και τον πρόεδρο Επαγγελματιών και Ξενοδόχων Ιωάννη Γλήνια συναντήθηκε στο γραφείο του ο Ευάγγελος Λαμπάκης


ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ
ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ




Με τον Δήμαρχο Σαμοθράκης, κ. Γεώργιο Χανό και τον Πρόεδρο Επαγγελματιών και Ξενοδόχων, κ. Ιωάννη Γλήνια συναντήθηκε την Πέμπτη 10/03 στο γραφείο του, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης.

Οι δύο Δήμαρχοι συζήτησαν σε κλίμα σύμπνοιας τις προοπτικές της διαδημοτικής συνεργασίας των Δήμων Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης, στο πλαίσιο της υπάρχουσας προγραμματικής σύμβασης για κοινή δράση σε ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Στο επίκεντρο βρέθηκε το μείζον θέμα της συγκοινωνίας και της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού με την Αλεξανδρούπολη, ωστόσο η συζήτηση επεκτάθηκε και σε επιμέρους ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως είναι η ανάπτυξη, η οικονομία και ο πολιτισμός. Συμφωνήθηκε, τέλος, η τέλεση κοινού δημοτικού συμβουλίου των δύο δήμων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη στις αρχές Απριλίου, ενώ τον Μάιο θα ακολουθήσει και δεύτερο στην Σαμοθράκη.

Στο πλαίσιο της ευρύτερης διαδημοτικής συνεργασίας Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης, κλήθηκε από το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης να παραβρίσκεται στην συνάντηση, ο κ. Γλήνιας ως εκπρόσωπος των Επαγγελματιών και Ξενοδόχων, ενόψει και της πρώτης συνέλευσης των επαγγελματιών, με τίτλο «Πολλοί Μαζί Μπορούν», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή και θα επαναλαμβάνεται κάθε μήνα στη Σαμοθράκη, με αντικείμενο τα προβλήματα του κλάδου. Ο κ. Γλήνιας προσκάλεσε στην επικείμενη συνέλευση τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και τους επαγγελματίες της πόλης. Ο Πρόεδρος των Επαγγελματιών και Ξενοδόχων, ανακοίνωσε, ακόμη, στην επόμενη συνάντηση πρόκειται να παρουσιάσει ένα πακέτο τιμών προσφορών για τους συλλόγους του Έβρου που θα επισκεφτούν την Σαμοθράκη, το οποίο σχεδιάζεται με την συνεργασία ξενοδόχων, γαστρονόμων και του πλοιοκτήτη.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι εμφανίστηκαν οι δύο δήμαρχοι μετά το πέρας της συνάντησης, επισημαίνοντας στις δηλώσεις τους το μεγάλο όφελος που θα προκύψει από την συνεργασία των δήμων Σαμοθράκης και Αλεξανδρούπολης και την δέσμευσή τους για ουσιαστικές ενέργειες στο άμεσο μέλλον.

Συγκεκριμένα ο κ. Χανός, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης για την πρόσκληση στο πλαίσιο της προσπάθειας επίτευξης συνεργασίας μεταξύ των δύο δήμων, ανέφερε τα εξής: «Η προσπάθεια αυτή, η οποία θα συνεχιστεί από όλους μας, πραγματοποιείται με ισότιμους όρους και θα λειτουργήσει προς όφελος της περιοχής. Προσδοκούμε και στην κινητοποίηση και άλλων δυνάμεων και κοινωνικών εταίρων».

Με την σειρά του ο κ. Λαμπάκης τόνισε χαρακτηριστικά ότι δεν θα μπορούσε διαχωρίσει τους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης από εκείνους της Σαμοθράκης, καθώς έχουν όλοι ενεργοποιηθεί σε οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό επίπεδο με αποτέλεσμα κάθε ενέργεια που συντελείται στον έναν δήμο να επηρεάζει και τον άλλον. Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «η απόλυτη ένωση σε οποιοδήποτε βαθμό, ακόμη και σε επίπεδο αυτοδιοίκησης, είναι απόλυτα συμβατή και συμφέρουσα για όλες τις πληθυσμιακές ομάδες
 
.