Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011

Οικογενειακή γιορτή ο τελικός του κυπέλλου βόλεϊ στην Ορεστιάδα

Χωρίς την παρουσία
οργανωμένων οπαδών
θα γίνει ο αγώνας
το άλλο Σάββατο                ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ
              ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ
              ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ;

Η διεξαγωγή του τελικού του κυπέλλου βόλλευ ανδρών το Σάββατο 19 Μαρτίου στην Ορεστιάδα χωρίς την παρουσία οργανωμένων οπαδών των δυο φιναλίστ Ηρακλή και Ολυμπιακού αποφασίστηκε σε σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην πόλη του βορείου Έβρου. Με το σκεπτικό της αποφυγής επεισοδίων αλλά και της μετατροπής του τελικού σε γιορτή, αποφασίσθηκε να μην υπάρξουν εισιτήρια, αλλά μόνο προσκλήσεις που θα διατεθούν δωρεάν προς τους φιλάθλους της τοπικής κοινωνίας.

Παράλληλα αποφασίσθηκε να μην δοθούν προσκλήσεις προς τους Οργανωμένους των δύο φιναλίστ, ενώ Ηρακλής και Ολυμπιακός θα πάρουν από 30 προσκλήσεις για την κάλυψη των αναγκών τους. Αυτή η προοπτική βρήκε την έντονη αντίδραση των εκπροσώπων των δυο συλλόγων και ιδιαίτερα του Ηρακλή με τον πρόεδρό του Γιώργο Μανωλόπουλο να απειλεί σε δηλώσεις του , ακόμη και να μην κατεβάσει την ομάδα του στον τελικό.

Στη σύσκεψη που έγινε στην Ορεστιάδα, παρουσία όλων των εμπλεκόμενων, για το πλαίσιο διεξαγωγής του τελικού, αποφασίστηκε ότι δικαίωμα εισόδου στο συνολικής χωρητικότητας γήπεδο των 2.000 θέσεων έχουν οι:

1) Γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας και χωρίς περιορισμούς

2) Αθλητές οποιουδήποτε αθλήματος από σωματεία της Ορεστιάδας και τα μέλη των ΔΣ των ομάδων και των συλλόγων, με ονομαστική λίστα και έκδοση προσωπικής πρόσκλησης

3) Διαιτητές του βόλεϊ με ονομαστική λίστα και έκδοση προσωπικής πρόσκλησης

4) Προπονητές του βόλεϊ με ονομαστική λίστα και έκδοση προσωπικής πρόσκλησης

5) Μαθητές από τα σχολεία της Ορεστιάδας, με υπεύθυνο συνοδό, με ονομαστική λίστα και έκδοση προσωπικής πρόσκλησης

6) Επίσημη προσκεκλημένοι του Δήμου Ορεστιάδας και της ΕΟΠΕ

7) Δημοσιογράφοι με ονομαστικές διαπιστεύσεις

8) Γονείς που θα συνοδεύουν ανήλικα παιδιά με ονομαστική προσωπική πρόσκληση

9) 30 άτομα από κάθε ομάδα για τις θέσεις των VIP με ονομαστική προσωπική πρόσκληση


Στην αρχική πρόταση της Ε.Ο.ΠΕ. για την υπό προϋποθέσεις (τρόπος μετακίνησης, τόπος διαμονής, ονομαστικές λίστες εγκεκριμένες από το ΔΣ των σωματείων, κ.ά.) χορήγηση 600 ονομαστικών προσωπικών εισιτηρίων σε φιλάθλους και των δύο ομάδων καθώς και για μεγαλύτερο αριθμό VIP ονομαστικών προσωπικών προσκλήσεων για τα σωματεία, εκφράστηκε η κατηγορηματική αντίθεση όλων των συναρμόδιων φορέων και κυρίως της αστυνομίας, η οποία και δεν θα επέτρεπε την διεξαγωγή του αγώνα παρουσία συνολικά 600 φιλάθλων από Ηρακλή και Ολυμπιακό.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν από την αστυνομία ο, Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδας Ταξίαρχος Γιώργος Σαλαμάνγκας, από τη ΓΓΑ ο σύμβουλος του Παναγιώτη Μπιτσαξή, Βασίλης Ντάκουρης, από την Ε.Ο.ΠΕ. ο γενικός γραμματέας, Παναγιώτης Σιδέρης και ο διευθυντής Χάρης Σπηλιάκος, εκπρόσωποι του Αθλητικού Οργανισμού Ορεστιάδας, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Ηρακλή, Θεόφιλος Κολύμπατζης και Γιώργος Μανωλόπουλος, ενώ μέσω skype συμμετείχε στη συνάντηση και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Παντελής Ταρνατόρος.


Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/