Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Ερώτηση Κοραντή στην Βουλή για εκλογή μουφτήδων στην Θράκη


Στην Τουρκία οι Μουφτήδες διορίζονται, στην Ελλάδα επειδή έτσι τους «βολεύει», ο Ερντογάν τους θέλει… εκλεγμένους


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Στην Τουρκία οι Μουφτήδες διορίζονται, στην Ελλάδα επειδή έτσι τους «βολεύει» να ποδηγετούν την μειονότητα και τους μουσουλμάνους λόγω θηρσκείας, ο Ερντογάν θέλει… εκλεγμένους Μουφτήδες! Έτσι εξηγείται και η επιμονή της Άγκυρας άλλωστε για το θέμα των Μουφτήδων της Θράκης, καθώς ενώ αυτοί ως κράτος τους διορίζουν, πιέζουν την Ελληνική Κυβέρνηση, να τους… «εκλέγουν» πλέον τους Μουφτήδες στη Ξάνθη, την Ροδόπη και τον Έβρο, προκειμένου να είναι εγκάθετοι του Προξενείου!

Ωστόσο και μετά τις δηλώσεις ΕΡΝΤΟΓΑΝ ότι ο Πρωθυπουργός δεν κράτησε το λόγο του για την εκλογή των Μουφτήδων στην Θράκη, ερώτηση προς Υπουργό Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσα κατέθεσε ο Βουλευτής Επικρατείας του ΛΑ.Ο.Σ κ. Ιωάννης Κοραντής με θέμα πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών αναφορικά με την εκλογή μουφτήδων στην Θράκη όπου διαφαίνεται το ενδεχόμενο να δοθεί από την κυβέρνηση το δικαίωμα εκλογής αντί διορισμού που ισχύει σήμερα.

Ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ κ. Ιωάννης Κοραντής στην ερώτησή του ζητά διευκρινήσεις αναφορικά με τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών για το αν η Ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί έναντι της τουρκικής να μεταβάλει το ισχύον καθεστώς των μουφτήδων από διορισμό, ως ισχύει σήμερα, σε εκλογή.

Περιμένουμε όλοι την ΕΠΙΣΗΜΗ απάντηση λοιπόν στο θέμα αυτό του Υπουργού Εξωτερικών κ. Δρούτσα, αν και το θέμα των Μουφτήδων υπάγεται και στο Υπουργείο Εσωτερικών…



Πηγή: http://maxitisthrakis.blogspot.com/