Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Βασικό θέμα στο «OnAlert» και το «NewsIt» η επίσημη υποδοχή των ελληνικών Αρχών στον "ιδιώτη" Νταβούτογλου!

Όσα ανέφερε από χθες το «ThrakiLive» για την υποδοχή από Γιαννακίδη και Ξυνίδη στην Κομοτηνή γίνονται σήμερα κύριο θέμα στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά portals της χώρας


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Η επίσκεψη Νταβούτογλου στη Θράκη έχει ενοχλήσει τη κοινή γνώμη.Αυτή είναι η αλήθεια. Η κυβερνητική δικαιολογία ότι ο Νταβούτογλου βρίσκεται ως ιδιώτης στη Θράκη ,ή ...ως τουρίστας όπως υποστήριξε ο κ.Χρήστος Πρωτόπαππας, ακυρώνεται από τη φωτογραφία που δημοσιεύουμε. Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Άρης Γιαννακιδης και ο απληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης έσπευσαν να υποδεχτούν τον "ιδιώτη" και "τουρίστα" Αχμέτ Νταβούτογλου,στα γραφεία της Περιφέρειας!

Ακόμη κι αυτό θα ήταν αποδεκτό ως ένδειξη καλής φιλοξενίας που η Ελλάδα σε όλους παρέχει. Άλλο αυτό κι άλλο να κλείνουμε ερμητικά τα μάτια μας στην σκληρή και άβολη πραγματικότητα. Η επίσκεψη Νταβούτογλου στη Θράκη ήταν μία επίδειξη δύναμης. Οι σκληροπυρηνικοί της μειονότητας τον υποδέχτηκαν ως "αφέντη-προστάτη"! Αυτό σημαίνει το έθιμο του σφαξίματος ενός αρνιού στα πόδια του επισκέπτη!

Από το να το "παίζουμε" ψύχραιμοι καλό θα ήταν να σοβαρευτούμε στο θέμα της Θράκης και να αρχίσουμε ως χώρα να ασκούμε πολιτική σ΄ ένα κομμάτι της επικράτειάς μας! Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ούτε ένταση,ούτε σύγκρουση, ούτε αντιπαράθεση. Σημαίνει το ακριβώς αντίθετο! Σημαίνει ότι όσα ξεκίνησαν ορθώς το 1994 με τις μπάρες που έριξε ο Γεράσιμος Αρσένης,πρέπει να συνεχιστούν και να προωθηθούν. Πρέπει η μεγάλη πλειοψηφία της μειονότητας η οποία γύρισε τη πλάτη στους τουρκικούς εκλογικούς συνδυασμούς να καταλάβει ότι δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από τους σκληροπυρηνικούς της Θράκης. Και για να γίνει αυτό πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να πάρει αποφάσεις.


Πηγή: http://www.onalert.gr/