Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Οριστικό: Περιοδεία στην Θράκη ετοιμάζει ο Αντώνης Σαμαράς

Μετά τον Παπανδρέου, την Μπακογιάννη και τον... Νταβούτογλου, θα ανέβει και ο αρχηγός της ΝΔ στην ΑΜ-Θ για τρεις μέρες

ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΕΡΘΕΙ;


Στους νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ετοιμάζεται να περιοδεύσει το τριήμερο 18-19 και 20 Μαρτίου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντ. Σαμαράς, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της εικόνας του κόμματος στην ευρύτερη περιοχή. Η επίσκεψη του κ. Σαμαρά κρίνεται ως σημαντική από την ηγετική ομάδα, λόγω και του μουσουλμανικού στοιχείου που υπάρχει στην περιοχή.

Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση ανεβάζει τους τόνους της κριτικής στα εθνικά και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Δ. Αβραμόπουλος δήλωσε, ότι η επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου στη Θράκη, υπερέβη τα εσκαμμένα.

Ο κ. Αβραμόπουλος, θεωρεί, ότι η επίσκεψη δεν συμβάλει στη δημιουργία όρων προσέγγισης και κλίματος συνεργασίας και υποστήριξε, ότι σε αντίθεση με την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Νταβούτογλου φάνηκε να παραγνωρίζει το εξής βασικό στοιχείο: το γεγονός, ότι η ελληνική μουσουλμανική μειονότητα χαίρει, ισονομίας, ισοπολιτείας και του συνόλου των δημοκρατικών αρχών της ελληνικής και της ευρωπαϊκής δημοκρατίας, καθώς και των διεθνών συμβάσεων.

Για τη ΝΔ η μέχρι στιγμής σιωπή του υπουργείου Εξωτερικών εγείρει ερωτηματικά και ο κ. Αβραμόπουλος καλεί τον υπουργό κ. Δ. Δρούτσα, να ενημερώσει άμεσα, με πληρότητα και ειλικρίνεια, την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, για όλο το πλέγμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Επίσης, η ΝΔ ζητά ενημέρωση και για το περιεχόμενο των διερευνητικών επαφών, που είναι σε εξέλιξη τον τελευταίο καιρό, καθώς και για μια πρώτη αποτίμησής τους, με αξιολόγηση – εάν υπάρχουν - των όποιων αποτελεσμάτων.


Πηγή:  http://www.tovima.gr/