Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011

Γυναίκες δηλητήριο από την Αλεξανδρούπολη εκβίαζαν κωφάλαλο στο facebook!

Του πούλησαν έρωτα και τον παγίδεψαν

Έμαθαν τα στοιχεία του, τον εκβίαζαν στο ίντερνετ και κατάφεραν να του αποσπάσουν 42.000€
   ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣΌλα ξεκίνησαν το 2007. Οι δύο γυναίκες, ηλικίας 30 και 36 ετών, άρχισαν να συνομιλούν στο Ίντερνετ με έναν 31χρονο κωφάλαλο. Η επικοινωνία τους, μέσω μηνυμάτων, έγινε καθημερινή και οι δύο γυναίκες άρχισαν - όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας - να εκμεταλλεύονται την αναπηρία του 31χρονου και να τον προκαλούν ερωτικά.

Οι δύο γυναίκες έμαθαν τα στοιχεία του 31χρονου, του άνοιξαν εικονικά προφίλ στο facebook και άρχισαν να τον εκβιάζουν. Του ζητούσαν χρήματα για να σταματήσουν τις συκοφαντικές αναρτήσεις και εκείνος αναγκάστηκε να δεχτεί. Όπως κατήγγειλε στην αστυνομία, έστειλε από 16-9-2008 έως 11-1-2011 μέσω Τραπέζης συνολικά το ποσό των 42.060€.

Στη συνέχεια και αφού έγιναν ψηφιακές αναλύσεις στα ηλεκτρονικά ίχνη, εντοπίσθηκε το σπίτι των δύο γυναικών στην Αλεξανδρούπολή. Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετέβησαν στην οικία τους και σε έρευνα που διενεργήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός Η/Υ και ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος.

Οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν και το πρωί οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

.