Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Η επίσημη ανακοίνωση για την σύσκεψη του αλγερινού λαθροδιακινητή στον Βόρειο Έβρο

Συνελήφθη χθες τα ξημερώματα για δεύτερη φορά να περνά παράνομους μετανάστες μέσω του ποταμού στην Ελλάδα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ



- Συνελήφθη τις πρωινές ώρες χθές (09-03-2011), από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Α.Δ. Ορεστιάδας, ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Αλγερίας, κατ. Τουρκίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών στο Ελληνικό έδαφος.

- Ειδικότερα, από ομάδες αστυνομικών, που έχουν συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντοπίσθηκε με την βοήθεια θερμικού συστήματος της FRONTEX και συνελήφθη ο προαναφερόμενος στην παρέβρια περιοχή Κισσαρίου Διδυμοτείχου, διότι με πλαστική βάρκα μετέφερε παράνομα από την Τουρκία στη Χώρα μας τρείς (3) λαθρομετανάστες. Με την σύλληψή του απετράπη η διευκόλυνση της παράνομης εισόδου στο Ελληνικό έδαφος δεκατεσσάρων (14) ακόμη λαθρομεταναστών, που ανέμεναν στην τουρκική όχθη του ποταμού Έβρου.


- Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

ü Μία (1) πλαστική βάρκα και

ü Ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

- Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.

- Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

- Υπενθυμίζεται ότι, για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή ευθύνης μας, έχει καταρτισθεί ειδικό σχέδιο και οι ομάδες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό έχουν στελεχωθεί με κατάλληλο προσωπικό και έχουν εξοπλισθεί με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό ( θερμικές κάμερες, κ.λ.π).

- Στο πλαίσιο αυτό, από τις αρχές του έτους, έχουν συλληφθεί συνολικά δέκα (10) διακινητές λαθρομεταναστών.

.