Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Που αποσκοπεί και ποιους εξυπηρετεί η "ιδιωτική" επίκσεψη Νταβούτογλου στη Θράκη;



ΔΙΑΒΑΣΤΕ
ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ
ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ
ΤΟΥ ON ALERT
 ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ
ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΥΠΕΞ

Στο ευαίσθητο θέμα της Θράκης η Ελλάδα «κοιμάται τον ύπνο του Δικαίου». Όχι μόνο τα τελευταία χρόνια αλλά εδώ και πολλές δεκαετίες! Τα όσα συμβαίνουν στη Θράκη είναι απίστευτα για εμάς τους βολεμένους κατοίκους της πρωτεύουσας! Οι σκληροί μειονοτικοί κύκλοι της Θράκης κάνουν ότι θέλουν στη περιοχή ,ονομάζουν «τούρκο» όποιον θέλουν με πρώτους τους Πομάκους και διαρκώς απαιτούν,όχι αυτά που θα απαιτούσε μία μειονότητα που δήθεν καταπιέζεται. Απαιτούν κυριαρχία!

Κάνουν κουμάντο και στα δύο μεγάλα κόμματα για το ποιοι θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές . Βουλευτές που δεν έχουν το «χρίσμα» από τους σκληρούς μειονοτικούς κύκλους είτε δεν παίρνουν καν το χρίσμα από τα κόμματά τους,είτε δεν εκλέγονται . Χαρακτηριστική η περίπτωση του Παναγιώτη Σγουρίδη, ο οποίος δέχτηκε όσα χρόνια ήταν βουλευτής σκληρό,βρώμικο ,απάνθρωπο πόλεμο από τους αυτοαποκαλούμενους Τούρκους.

Στη Θράκη κυριαρχεί η τρομοκρατία που επιβάλουν αυτοί οι κύκλοι. Μουσουλμάνοι που δεν συμμερίζονται αυτές τις απόψεις αναγκάζονται δημοσίως να συμφωνούν,γιατί κρίνεται η καθημερινότητά τους,η εργασία τους, η οικονομική τους επιβίωση! Στις τελευταίες νομαρχιακές εκλογές οι «τουρκικοί» συνδυασμοί δεν πήγαν καθόλου καλά, αποδεικνύοντας ότι το λαϊκό έρεισμα των «Τούρκων» δεν είναι αυτό που παρουσιάζει στην Άγκυρα το τουρκικό προξενείο.

Το τουρκικό προξενείο! Αποτελεί ουσιαστικά το «κέντρο επιχειρήσεων» αυτής της διαρκούς προσπάθειας της Τουρκίας να «εκτουρκίσει» τη Θράκη με το ζόρι. Από εκεί ελέγχονται και κατευθύνονται όλα.

Ο τωρινός πρόξενος , δεν είναι καν διπλωμάτης. Είχε υπηρετήσει στη ΜΙΤ. Η οικονομική διείσδυση των Τούρκων με αγορά γης ,στήσιμο επιχειρήσεων ακόμη και τραπεζών που έχουν «σπάσει» την τραπεζική αγορά με παροχή δανείων εξαιρετικά χαμηλότοκων είναι απίστευτη.

Βραχίονας του Προξενείου είναι η «Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Θράκης», στην οποία πρόεδρος εξελέγη μόλις στις 25 Φεβρουαρίου ποιος λέτε; Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν! Κι ακόμη δεν τον έχουν –τουλάχιστον – διαγράψει!

Πως φτάσαμε όμως μέχρι εδώ; Πως αφήσαμε τον κ. Νταβούτογλου τώρα, τον κ. Μπαμπατζάν πρωτύτερα και τον οποιονδήποτε Τούρκο ΥΠΕΞ, ή πρωθυπουργό να οργώνει την ευαίσθητη περιοχή της Θράκης και να συμπεριφέρεται σαν να περιοδεύει στα περίχωρα...της Κωνσταντινούπολης; Η χώρα μας είναι ο ιδανικός αυτόχειρας. Είναι αυτό που λέμε στα απλά Ελληνικά “βάλαμε τα χέρια μας και βγάλαμε τα μάτια μας”

Η Ελλάδα, πέρασε από διάφορα στάδια και διάφορους τρόπους αντιμετώπισης των καταστάσεων και των ιδιαίτερων συνθηκών στη Θράκη.

Στην αρχή ο Ελευθέριος Βενιζέλος με την διορατικότητα που τον διέκρινε προσπάθησε μετά την μικρασιατική καταστροφή να αναμείξει τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς με τους χριστιανικούς που ήρθαν από τη Μικρασία. Προσπάθησε να διατηρήσει τουλάχιστον πληθυσμιακά τις ισορροπίες. Και φαίνεται να τα κατάφερε μέχρι ένα βαθμό.

Μετά τον Δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο όμως και μέχρι το 1974, χονδρικά, το Ελληνικό κράτος απουσιάζει. Και όχι μόνο απουσιάζει αλλά και δεν βοηθάει στην οικονομική ανάπτυξη της Θράκης. Αντίθετα την οδηγεί στην πλήρη εξαθλίωση. Διαχωρίζει επίσημα τους κατοίκους σε Έλληνες και ...Τούρκους (ναι Τούρκους καλά διαβάσατε), φέρνει εμπόδια όχι μόνο σε οποιονδήποτε μουσουλμάνο θέλει να αναπτυχθεί οικονομικά, αλλά ακόμη και στους Χριστιανούς της περιοχής και σε αυτούς με τα Ελληνικά επίθετα. Το δίχως σοβαρότητα και εξωτερική πολιτική τότε κράτος, έφερνε τόσα εμπόδια που τις δεκαετίες του 50 και του 60, τους ανάγκασε να εγκαταλείψουν την Θράκη και να ξενιτευτούν, αφήνοντας το μουσουλμανικό στοιχείο να γιγαντώνεται.

Ένα σοβαρό κράτος δεν θα χώριζε τους πολίτες του σε μειονοτικούς και μη. Θα συμπεριφερόταν το ίδιο σε όλους. Ένα σοβαρό κράτος δεν θα έβαζε μπάρες διελεύσεως στις εισόδους των χωριών των Πομάκων, με το πρόσχημα του ελέγχου. Ένα σοβαρό κράτος θα ασκούσε μια εξωτερική πολιτική που δεν θα επέτρεπε σε κανένα “γείτονα” να κουμαντάρει τα του οίκου του. Ένα σοβαρό κράτος θα αφομοίωνε στους κόλπους του τους Μουσουλμάνους της Θράκης και θα τους έκανε να είναι οι πρώτοι που στη δύσκολη στιγμή θα υπερασπίζονταν τα σπίτια τους και δεν θα τους έριχνε στο “στόμα του λύκου”.

Και ενώ το Ελληνικό κράτος είχε αυτή την πολιτική για δεκαετίες, η Τουρκία άνοιγε την αγκαλιά της βάσει ενός καλά οργανωμένου σχεδίου. Ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στα τουρκικά πανεπιστήμια, πακτωλός χρημάτων για την στήριξη των μειονοτικών, και μια απίστευτη προπαγάνδα κάτω από τη μύτη μας.

Με άλλα λόγια ο Νταβούτογλου και ο κάθε κύριος Νταβούτογλου βρίσκει πρόσφορο έδαφος και πραγματοποιεί “ιδιωτικές” επισκέψεις.

Μετά το 1974, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κατάλαβε ότι η πολιτική στην Θράκη πρέπει να αλλάξει. Σαν πρώτο βήμα, αποχαρακτήρισε τους κατοίκους της Θράκης από “Τούρκους” και τους ονόμασε Έλληνες Μουσουλμάνους, ακολουθώντας τους όρους της συνθήκης της Λωζάνης του 1923. Έκτοτε όλες οι κυβερνήσεις αρχίζουν να δείχνουν μια σοβαρότητα και μια συνέπεια στο θέμα και προσπαθούν όσο μπορούν να συμμαζέψουν την κατάσταση.

Χρειάζεται όμως πλάνο και σχέδιο. Χρειάζεται και το καρότο και το μαστίγιο. Να καταλάβουν όλοι και κυρίως οι γείτονες, ότι επιτέλους η Ελλάδα έχει πλάνο και σχέδιο και δεν αφήνει κανένα να ανακατεύεται στα του οίκου της.

Τα τελευταία χρόνια η Αθήνα στο όνομα της «ψύχραιμης αντιμετώπισης» των προκλήσεων δεν τολμάει να κάνει το αυτονόητο: να κλείσει το τουρκικό προξενείο ,το οποίο δεν έχει λόγο λειτουργίας! Άπαντες οι πολιτικοί μας συμφωνούν,κανείς δεν το τολμά κι αφήνουν το προξενείο και τις ...συμβουλευτικές επιτροπές Τούρκων να συνεχίζουν ανενόχλητοι το σχέδιό τους που δεν είναι άλλο από το να τεθεί ζήτημα με το «status» της Θράκης! Δυστυχώς δεν πρόκειται για υπερβολή. Η κινητικότητα των «τούρκων» σε διεθνείς οργανισμούς γίνεται όλο και πιο έντονη. Στη Θράκη υψώνουν πλέον ξεδιάντροπα σημαίες της Δυτικής Θράκης!

Αυτή τη Θράκη επισκέπτεται σήμερα ο Αχμέτ Νταβούτογλου! Και γιατί το κάνει; Γιατί πολύ απλά έχει βρει πρόσφορο έδαφος. Έδαφος που εμείς αφήσαμε να γίνει πρόσφορο...

 
 
Πηγή:  http://www.onalert.gr/