Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Αβραμόπουλος: «Ο Νταβούτογλου υπερέβη τα εσκαμμένα στην Θράκη»

Ευθείες κατηγορίες κατά του υπουργείου Εξωτερικών από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ για «ηχηρή... σιωπή»


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ




O αντιπρόεδρος της ΝΔ, Δ. Αβραμόπουλος, εξέφρασε την άποψη οτι η χθεσινή επίσκεψη του Αχμέτ Νταβούτογλου στη Θράκη υπερέβη τα εσκαμμένα. Τόνισε μάλιστα πως κάθε άλλο παρά συμβάλλει σε αυτό που όλοι στοχεύουμε και επιθυμούμε, τη δημιουργία δηλαδή όρων προσέγγισης και κλίματος συνεργασίας.


«Σε αντίθεση με την επίσκεψη Ερντογάν το 2004, ο κ. Νταβούτογλου φάνηκε να παραγνωρίζει το γεγονός ότι η ελληνική μουσουλμανική μειονότητα χαίρει, ισονομίας, ισοπολιτείας και του συνόλου των δημοκρατικών αρχών της ελληνικής και της ευρωπαϊκής δημοκρατίας, καθώς και των διεθνών συμβάσεων», δήλωσε.

Ο Δ. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι εγείρει ερωτηματικά η σιωπή μέχρι στιγμή του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο και κάλεσε «να ενημερώσει, άμεσα, με πληρότητα και ειλικρίνεια, την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, για όλο το πλέγμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και το περιεχόμενο των διερευνητικών επαφών, που είναι σε εξέλιξη τον τελευταίο καιρό, καθώς και για μια πρώτη αποτίμησή τους, με αξιολόγηση -εάν υπάρχουν- των όποιων αποτελεσμάτων».

.