Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Το δελτίο Τύπου της ΕΛΑΣ για τον εκβιασμό του κωφάλαλου

Σοκ με τις δύο Αλεξανδρουπολίτισες που πούλησαν έρωτα στο διαδίκτυο και του απέσπασαν μέσω εκβιασμών πάνω από 42.000 ευρώ

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Βραδινές ώρες της 9-3-2011, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν δύο ημεδαπές, ηλικίας 30 και 36 ετών, κατηγορούμενες για απειλή, εκβίαση και απάτη με Η/Υ.

Στις 15-2-2011, προσήλθε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ένας 31χρονος ημεδαπός, ο οποίος όπως αποδείχτηκε είναι κωφάλαλος και κατήγγειλε ότι, κατά τη διάρκεια του έτους 2007, γνώρισε μέσω του διαδικτύου και ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης μία εκ των κατηγορουμένων και έκτοτε άρχισαν να συνομιλούν μέσω του προγράμματος άμεσης επικοινωνίας «MSN».

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, που είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, οι δύο γυναίκες άρχισαν να τον προκαλούν ερωτικά και παράλληλα να τον πιέζουν, προκειμένου να τους αποστείλει χρήματα.

Ο μηνυτής το διάστημα από 16-9-2008 έως 11-1-2011 απέστειλε μέσω τράπεζας στις κατηγορούμενες συνολικά το ποσό των 42.060 ευρώ.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ζητούσαν επιμόνως και εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ, προκειμένου να μη δημιουργήσουν στον μηνυτή περαιτέρω προβλήματα στο Διαδίκτυο, καθόσον του είχαν δημιουργήσει εικονικά προφίλ σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, με αναρτήσεις συκοφαντικού περιεχομένου.

Στη συνέχεια και αφού έγιναν ψηφιακές αναλύσεις στα ηλεκτρονικά ίχνη, εντοπίσθηκε η οικία των κατηγορουμένων στην Αλεξανδρούπολή. Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετέβησαν στο σπίτι τους και σε έρευνα που διενεργήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός Η/Υ και ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.
 
.