Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Αλλάζουν δρομολόγια τα κυκλώματα λαθρομεταναστών στην Θράκη

Αντί να περνάνε πλέον μέσω του ποταμού στο ύψος της Νέας Βύσσας, επιδιώκουν να περάσουν στην Ευρώπη μέσω... Βουλγαρίας


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Η παρουσία της Frontex στον Έβρο, οι επιτυχίες του λιμενικού σώματος στο Αιγαίο, οι συνεχείς συλλήψεις λαθροδιακινητών στα χερσαία σύνορα, αλλά και η προοπτική του φράκτη και των επαναπροωθήσεων, αναγκάζουν πλέον τους λαθροδιακινητές να αναζητούν νέα περάσματα.

Το τελευταίο διάστημα οι βουλγαρικές αρχές έχουν εντοπίσει τα πρώτα μονοπάτια που χρησιμοποιούν οι λαθρομετανάστες στα Βουλγαροτουρκικά σύνορα. Μάλιστα οι συλλήψεις που γίνονται πλέον είναι πολύ συχνές. Λαθρομετανάστες προσπάθησαν να περάσουν ακόμα και από το τελωνείο του Καπετάν Ανδρέοβο, εκμεταλλευόμενοι το συνωστισμό.

Η Βουλγαρία ανήκει πλέον στην Ευρώπη. . . και σύντομα θα ενταχθεί και στη συνθήκη Σέγκεν. Σ' αυτά τα δεδομένα βασίζονται και οι λαθρομετανάστες οι οποίοι ελπίζουν ότι θα καταφέρουν κάποια στιγμή να φτάσουν σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

Επειδή τα δείγματα των νέων δρόμων λαθρομετανάστευσης είναι πολλά, ήδη η Βουλγαρική συνοριοφυλακή λαμβάνει αυξημένα μέτρα. Μάλιστα είναι περισσότερο από προφανές ότι ο φράκτης που κατασκευάζεται για την αποτροπή μετακίνησης ζώων στα χερσαία σύνορα Βουλγαρίας - Τουρκίας, δεν είναι τίποτα άλλο από φράκτη για αποτροπή μετακίνησης ανθρώπων.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι επί κομουνισμού υπήρχε μεγάλο δίκτυο συρματοπλεγμάτων στα Βουλγαροτουρκικά σύνορα.


Πηγή: http://thrakinea.blogspot.com/