Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Διέγραψε δύο δημοτικούς του συμβούλους ο δήμαρχος Μαρωνείας - Σαπών

Με επιστολή που απέστειλε ο ίδιος ο Ηλίας Ιωαννάκης στον πρόεδρο του δημοτικού του συμβουλίου

ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΙΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Σάπες 30 Σεπτεμβρίου 2011

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου

Με την επιστολή μου αυτή και μετά από ώριμη σκέψη θέλω να σας κάνω γνωστή την απόφασή μου να θέσω εκτός της δημοτικής μου ομάδας τους δημοτικούς συμβούλους κ. Γολγάκη Κωνσταντίνο και κ. Μπαξεβάνη Ματθαίο, για να προφυλάξω το κύρος και την ενότητα της δημοτικής μας ομάδας.

Οι καιροί που περνάμε είναι δύσκολοι και οι δημότες μας επέλεξαν στην χρονική αυτή συγκυρία ως δημοτική ομάδα να διοικήσουμε τον δήμο με την σοβαρότητα που επιβάλλουν οι περιστάσεις.

Τα προβλήματα είναι πολλά και πιεστικά και είναι πολυτέλεια οι διαφοροποιήσεις και οι διαξιφισμοί μέσα σε μια δημοτική ομάδα η οποία παρέλαβε ένα δήμο με τόσες πολλές και οξυμένες διαφορές.

Οι δημότες περιμένουν από εμάς συνετή και συνεπή διοίκηση, η οποία πηγάζει από το γεγονός της σύμπνοιας και της ομαδικότητας την οποία οι συγκεκριμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με τις πράξεις τους προσπάθησαν επανειλημμένως να τορπιλίσουν, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τον διάλογο και την προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων που ολοένα και οξύνονται.

Κύριε Πρόεδρε,

Έδωσα στους δημότες μας προεκλογικά μια υπόσχεση, ότι θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις ώστε να μπορέσω να εξασφαλίσω στον δήμο Μαρώνειας – Σαπών μια δημιουργική και χρηστή διοίκηση. Αυτό κάνω εδώ και εννέα μήνες, μέσα σε ένα κυκεώνα αντίξοων συνθηκών, καταθέτοντας χρόνο, κούραση και διάθεση για συνεργασία. Σε κανένα δεν έκλεισα την πόρτα, σε καμιά πρόταση δεν έκλεισα τα αυτιά, σε όλους ανοίγω διάπλατα την καρδιά μου και την καλή μου διάθεση.

Σέβομαι κάθε ευρώ του δήμου, κάνω μεγάλο αγώνα να διασφαλίσω αρμονική συνεργασία μεταξύ της διοίκησης και των εργαζομένων, προσπαθώ μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα να εξασφαλίσω κάθε δυνατότητα ανάπτυξης υποδομών μια και το επίσημο κράτος έχει αφήσει τους δήμους στο έλεος των προβλημάτων τους, έδωσα μια νότα αισιοδοξίας μέσω του πολιτισμού, διασφαλίζω τα πολύτιμα αγαθά για τους δημότες (νερό και καθαριότητα) με μεγάλο αγώνα καθημερινό.

Ζήτησα μόνο από την δημοτική μας ομάδα συνεργασία και ομόνοια, συνοχή και συναδελφικότητα και αυτή θα την διαφυλάξω με κάθε τρόπο μέχρι το τέλος της θητείας μας, ακόμη κι αν χρειαστεί να πάρω σκληρά μέτρα, τα οποία με πονούν.

Παρακαλώ να δεχθείτε την απόφασή μου και να την ανακοινώσετε στους αξιότιμους συναγωνιστές λέγοντας τους ότι, η παράταξή μας είναι μια ανεξάρτητη παράταξη και μια μεγάλη αγκαλιά όπου όλοι μας χωράμε για να προσφέρουμε σε μια εποχή που όλοι μας δοκιμαζόμαστε, σε μια εποχή σκληρή και αδυσώπητη.

Με τιμή

Ηλίας Ιωαννάκης
Δήμαρχος Μαρώνειας – Σαπών
Επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών»
 
.