Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Αρωμα διεθνούς (ισλαμικής;) τρομοκρατίας στην έκρηξη της Θεσσαλονίκης με τον κούρδο νεκρό

Σύσκεψη στη Βουλή του Παπουτσή με ΕΛΑΣ και ΕΥΠ αυτήν την στιγμή, έπειτα από τον θάνατο του 35χρονου κούρδου από χειροβομβίδα και το βαρύ οπλοστάσιο που βρέθηκε στην γιάφκα - διαμέρισμα της Τριανδρίας     ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Εκτακτη συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσή με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και της ΕΥΠ στη Βουλή, βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες με βάση νέα σημαντικά στοιχεία που έχουν προκύψει για τον θάνατο 35χρονου, πιθανόν κουρδικής καταγωγής, αργά το βράδυ της Τρίτης στην Θεσσαλονίκη.

Στην συνάντηση συμμετέχουν ο αρχηγός της ΕΛΑΣ κ. Ε. Οικονόμου, ο διοικητής της ΕΥΠ κ. Κ. Μπίκας καθώς και οι ο προϊστάμενος της Αντιτρομοκρατικής κ. Αλκιβιάδης Τζωίτης, όπως κι ο υποδιοικητής της ΕΥΠ κ. Φώτης Παπαγεωργίου. Για το θέμα ενημερώνεται συνέχεια ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από ευρήματα στο διαμέρισμα που σημειώθηκε η έκρηξη αλλά και με βάση στοιχεία για την ταυτότητα του νεκρού _προέκυψε πριν από μία ώρα_ και θεωρούνται «υψίστης εθνικής σημασίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μέλος της κουρδικής οργάνωσης «Ντεβ Σολ», η οποία έχει μετονομασθεί σε DHKP-C. Στο διαμέρισμα βρέθηκαν και άλλες εννέα χειροβομβίδες, πέρα από αυτήν που προκάλεσε την έκρηξη, όπως και άλλες εκρηκτικές ύλες και οπλισμός. Ο όλος εξοπλισμός εικάζεται ότι πιθανόν να αφορούσε σχεδιασμό ένοπλων επιθέσεων στην Ελλάδα ή και σε άλλη χώρα και αποτελείτο από

- Ενα αντιαρματικό τύπου λόου οπλισμένο με βλήμα (Μ80 των 64 mm ) ανατολικού τύπου

- Ενα υποπολυβόλο καλάζνικοφ με τέσσερις (4) γεμιστήρες

- Ενα πολυβόλο ΑΚ

- Δύο νάρκες κατά προσωπικού

-Ενα υποπολυβόλο τύπου SCORPION

-Ενα αυτόματο πολυβόλο παλαιού τύπου

-Δύο (2) κασελάκια με περίπου 600 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων

-14 πυροκροτητές χειροβομβίδων

-Πέντε (5) κιλά άγνωστης ύλης

-Τέσσερις (4) επιθετικές και εννέα (9) αμυντικές χειροβομβίδες, χωρίς πυροκροτητές

Επιπλέον στο χώρο του διαμερίσματος βρέθηκαν υπολείμματα από τη χειροβομβίδα που εξερράγη, μία ακόμα χειροβομβίδα χωρίς πυροκροτητή, καθώς και άλλα αντικείμενα.

Ηδη λόγω της σπουδαιότητας της υπόθεσης μεταβαίνει στην Θεσσαλονίκη κλιμάκιο αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας από την Αθήνα ενώ έχει δοθεί εντολή για «πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης υπό άκρα μυστικότητα" και για υπόθεση που αποκτά "νέες διαστάσεις».

Στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τους οποίους επικοινώνησε «Το Βήμα» μίλησαν για «πολύ σοβαρή υπόθεση» καθώς και ότι «οι έρευνες συνεχίζονται προς πάσα κατεύθυνση». Ο ίδιος άνθρωπος ανέφερε «φοβόμαστε μήπως βρεθούμε πάλι κατηγορούμενοι πως υποθάλπτουμε τρομοκράτες που έχουν ως στόχο γειτονικές χώρες».

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 23:10 σε υπόγειο στην οδό Υψηλάντου, στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης. Το διαμέρισμα καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές και στα άλλα διαμερίσματα της τριώροφης πολυκατοικίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έκρηξη σημειώθηκε τη στιγμή που το θύμα περιεργαζόταν τη χειροβομβίδα.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει το κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στη Βόρεια Ελλάδα καθώς φέρεται να υπάρχει σχέση του νεκρού Κούρδου με ζευγάρι συμπατριωτών του, το οποίο είχε συλληφθεί, τον προηγούμενο Ιούλιο στη Θεσσαλονίκη για πλαστά έγγραφα και διαβατήρια, ενώ σε βάρος της γυναίκας εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης των γερμανικών αρχών για συμμετοχή σε κουρδική οργάνωση που θεωρείτο από τους Γερμανούς αξιωματούχους ως τρομοκρατική.


Πηγή:  http://www.tovima.gr/