Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Πειθαρχική διαδικασία κατά του Τρέλλη ζητά ο Λαμπάκης

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης επιτίθεται σφόδρα κατά του περιφερειακού συμβούλου του ΚΚΕ και ζητάει να κινηθεί πειθαρχική διαδικασία εναντίον του, ίσως και ποινική

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ;
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ

Την 28-9-2011 στην αρχή εξέλιξης του δημοτικού μας συμβουλίου κατά την ανάγνωση ανακοινώσεων υπό του κ. προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ανεγνώσθη επιστολή του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης κ.κ. Άνθιμου, όπου υπέβαλλε αίτημα ανταλλαγής του κτιρίου του Γ΄ Δημοτικού με άλλο ίσης αξίας και ζήτησε από τον δήμαρχο και τους επικεφαλείς όλων των δημοτικών παρατάξεων να συστήσουν επιτροπή και να τον δεχθούν.

Το θέμα που ήδη είχε γνωστοποιηθεί στην τοπική κοινωνία, βρήκε αντίθετους εκπροσώπους της εκπαίδευσης και γονείς, οι οποίοι φέρνοντας και μικρούς μαθητές του δημοτικού σχολείου εξεδήλωσαν την αντίθεσή τους .

Ο Πρόεδρος παρέπεμψε την υπόθεση στην επιτροπή λέγοντας ότι δεν πρέπει να ανησυχεί κανείς, γιατί επρόκειτο περί μιας απλής ανακοίνωσης και όχι θέμα ημερήσιας διάταξης και ότι βέβαια δεν επρόκειτο ούτε να συζητηθεί επί της ουσίας ούτε να ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Τρέλλης Χρήστος, όρθιος δίπλα στους δημοτικούς συμβούλους στο κέντρο της αίθουσας εξαπέλυσε φραστικό υβρεολόγιο κατά του προέδρου με επίκεντρο τη λέξη «ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ» και εν τέλει διαπράττοντας και το ποινικά και πειθαρχικά κολάσιμο αδίκημα της έργω εξύβρισης έφτυσε φωνάζοντας δυνατά το χαρακτηριστικό «ΦΤΟΥ ΣΟΥ» προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αυτή η συμπεριφορά απάδει της συμπεριφοράς περιφερειακού συμβούλου, που απαξίωσε τον θεσμό στο μικρό ναό της Δημοκρατίας όπως αυτό του Δημοτικού Συμβουλίου πρόσβαλε στο πρόσωπο του προέδρου ολόκληρο τον θεσμό.

Αντιπαρερχόμεθα την ποινική διάσταση, όμως η πειθαρχική πρέπει να χωρήσει αυτεπαγγέλτως, προκειμένου να περισώσουμε το κύρος του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Ευάγγελος Λαμπάκης

.