Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Μεγαλεία για Πεταλωτή: συνάντησε τον... Βιετναμέζο υπουργό Δικαιοσύνης

Θα μας τρελλάνει τελείως: ο κομοτηναίος υφυπουργός ενημέρωσε τους ασιάτες για το ελληνικό δικαιικό σύστημα και προσφέρθηκε να τους παράσχει τεχνογνωσία!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης του Βιετνάμ κ. Nguyen Due Chinh και την πολυμελή αποστολή που τον συνόδευε, συναντήθηκε χθες ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιώργος Πεταλωτής.

Η συνάντηση διεξήχθη στα πλαίσια των διμερών επαφών των δύο πλευρών, με τη Βιετναμέζικη πλευρά να ενδιαφέρεται για το Ελληνικό Δικαιικό σύστημα και τις πιθανές εφαρμογές του στο Βιετνάμ. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Γιώργος Πεταλωτής ανέπτυξε τις βασικές αρχές που διέπουν την Ελληνική Δικαιοσύνη, αναφέροντας χαρακτηριστικά το γεγονός ότι “αποτελεί τον τρίτο ισχυρό πυλώνα της Δημοκρατίας και είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι λειτουργεί με πλήρη ανεξαρτησία από τους άλλους δύο, τη νομοθετική και εκτελεστική εξουσία”, ενώ αναφέρθηκε ενδελεχώς και στα νομικά επαγγέλματα, τον τρόπο λειτουργίας τους, αλλά και στη στενή σχέση της Ελληνικής Δικαιοσύνης με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Πεταλωτής, επιβεβαίωσε τη βούληση της ηγεσίας του Υπουργείου να παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια στην Κυβέρνηση του Βιετνάμ, τόσο σε επίπεδο τεχνογνωσίας, όσο και σε πολιτικές δομές και συμφωνήθηκε η ενίσχυση των επαφών και της συνεργασίας των δύο πλευρών, ειδικά σε συγκεκριμένους τομείς που εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από τον Βιετναμέζο Υφυπουργό Δικαιοσύνης, όπως το Σωφρονιστικό Σύστημα και ο τρόπος άσκησης των Νομικών Επαγγελμάτων.

.