Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Αποκάλυψη: τα έψαλλαν χοντρά στον Παπανδρέου οι Θρακιώτες βουλευτές

Σφοδρή επίθεση και σκληρά λόγια από Ντόλιο και Ρενταρή
Πιο ήπιοι Τσιαούση, Χατζηοσμάν και Μαντατζή

ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ
ΣΤΗΝ 4ΩΡΗ ΧΘΕΣΙΝΗ 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ
ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ...


Την πεποίθηση ότι η χώρα θα καταφέρει να βγει από την κρίση και δεν θα πτωχεύσει εξέφρασε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου κατά την τετράωρης διάρκειας συνάντηση που είχε με τους βουλευτές του ΠαΣοΚ από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη το μεσημέρι της Τρίτης.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την ισχυρή πεποίθησή του ότι τελικά θα εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα για την Ελλάδα στη σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης το περασμένο καλοκαίρι. Μάλιστα, χαρακτήρισε «κομβική» την υπογραφή της 21ης Ιουλίου και υποστήριξε ότι «τέλη Οκτωβρίου θα βγάλουμε τον βραχνά από πάνω μας», μια εκτίμηση που ωστόσο δεν έδειξαν να συμμερίζονται οι θρακιώτες βουλευτές στην συζήτηση που ακολούθησε.

Ο πρωθυπουργός αρχικά έσπευσε να επισημάνει ότι έχει εμπιστοσύνη στην κοινοβουλευτική του ομάδα, η οποία στηρίζει το έργο της κυβέρνησης παρά τις σοβαρές αντιδράσεις που υπάρχουν από τους ψηφοφόρους. Παράλληλα, διέψευσε κατηγορηματικά, για μία ακόμη φορά, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. «Έχετε κρατήσει μια γενναία στάση. Η στήριξη που δίνεται δεν είναι στήριξη στην κυβέρνηση αλλά στήριξη στη σωτηρία της χώρας» τόνισε απευθυνόμενος στους Θρακιώτες βουλευτές και πρόσθεσε στο ίδιο ύφος ότι θα δώσει τη μάχη μέχρι εσχάτων «γιατί το στοίχημα είναι οι μεταρρυθμίσεις».

Ωστόσο, για μία ακόμη φορά όμως δεν έλειψαν οι αιχμές από βουλευτές του ΠαΣοΚ για τους υπουργούς. Μπροστάρης στο μέτωπο αυτό της εσωκομματικής κριτικής αναδείχθηκε βουλευτής Έβρου και ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος, που μόλις δυο ημέρες νωρίτερα είχε αφήσει σαφέστατες αιχμές κατά του Θεόδωρου Πάγκαλου για καθυστέρηση στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων, με αποτέλεσμα να την πληρώσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι με την εργασιακή εφεδρεία που αποφασίστηκε.

«Οι υπουργοί πρέπει να αφιερωθούν περισσότερο στο έργο τους και όχι να βγαίνουν στα παράθυρα και να απολογούνται. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι θα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί κυβέρνηση και βουλευτές» τόνισε ο κ. Ντόλιος, που ζήτησε ακόμα από τον Πρωθυπουργό να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και να ζητήσει από τους υπουργούς του να σταματήσουν τα παιχνίδια προσωπικής προβολής. «Υπάρχουν φαινόμενα που δείχνουν ότι χάσαμε την ψυχραιμία μας. Η κυβέρνηση είναι έκτακτης ανάγκης και να κοιτάξουν οι υπουργοί το έργο τους και όχι τις προσωπικές στρατηγικές» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ντόλιος.

Ονομαστική αναφορά στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης απέφυγε αυτήν την φορά να κάνει ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών, την έκανε όμως ο βουλευτής Καβάλας Σάββας Εμινίδης. «Δεν μπορεί να στηρίζουμε εμείς και να λέει ο Πάγκαλος ότι δεν έχω να πληρώσω», σχολίασε χαρακτηριστικά ο τελευταίος, παρά τις διευκρινίσεις που έσπευσε να δώσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ακόμη πιο «φορτισμένη» στις εκφράσεις της υπήρξε η βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ Όλγα Ρεντάρη- Τέντε, που είναι από τους μόνιμους «γκρινιάρηδες» του τελευταίου διαστήματος και πάντα θεωρείται επίφοβη στις εκάστοτε ψηφοφορίες. «Στην ποδιά σου σφάζονται αριβίστες. Οι γνήσιοι μεταρρυθμιστές και οι ολίγον μεταρρυθμιστές. Όμως εσύ βγήκες από το ανώνυμο πλήθος και αυτούς πρέπει να ακούς. Αυτή η διχόνοια στην κυβέρνηση έχει αντίκτυπο στην Κ.Ο που συνεχώς απαξιώνεται γιατί οι υπουργοί διστάζουν να εφαρμόσουν αυτά που εμείς ψηφίσαμε» φέρεται να είπε στον κ. Παπανδρέου. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η βουλευτής Έβρου «απείλησε» ευθέως τον πρωθυπουργό ότι δεν θα ψηφίσει από εδώ και στο εξής νομοσχέδιο «που δεν θα έχει καθαρά μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα»!

Αξίζει να σημειωθεί στην συνάντηση με τους βουλευτές της ΑΜ-Θ και της Δυτικής Μακεδονίας, μια συνάντηση που προγραμματίστηκε για τη μία το μεσημέρι, ξεκίνησε με την συνήθη καθυστέρηση και κράτησε σχεδόν τέσσερις ώρες, συμμετείχαν ακόμα από την Θράκη η βουλευτής Έβρου Ελένη Τσιαούση, ο βουλευτής Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν και ο συνάδελφός του από την Ξάνθη Τσετίν Μαντατζί. Η κα. Ρενταρή κάθισε μάλιστα στην κεφαλή του τραπεζιού, ακριβώς απέναντι από τον Γ. Παπανδρέου και ανάμεσα στους δύο μειονοτικούς βουλευτές, μέχρι που όμως ήρθε στην αίθουσα και ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος (με την ιδιότητα του βουλευτή Καστοριάς, δηλ. Δυτικής Μακεδονίας) και όλοι παραμέρισαν μία θέση, οπότε έκατσε δίπλα της...

 
Πηγή:  http://www.thrakinews.gr/