Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση του ψευτομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ

Συγχαίρει την "Τουρκική Ένωση Ξάνθης" για το μνημόσυνο στους τούρκους φαντάρους που σκοτώθηκαν από κούρδους, το οποίο διοργανώθηκε  στο τζαμί της συνοικίας Σουννέ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Συγχαίρω την Τουρκική Ένωση Ξάνθης και τους διοικούντες της για την σημαντική τους κίνηση να οργανώσουνε στην Ξάνθη στις 11-11-2011 στο τζαμί της συνοικίας Σουννέ μνημόσυνο ανθρωπιάς. Οι σκοτεινές δυνάμεις όμως που πάντα θέλουν να συντρίψουν την μειονότητα μας και να υπονομεύσουν τις προσπάθειες της δεν ηρέμησαν και έκαναν ότι μπορούσαν για να προβοκάρουν την τελετή μνημόσυνου που αναφέραμε παραπάνω.

Οι Τουρκομουσουλμάνοι της Δυτικής Θράκης δεν πρέπει να ξεχνάνε αυτήν την αλήθεια : Κατά την περίοδο του εμφύλιου πόλεμου της Ελλάδας, τον καιρό του αντάρτικου τα μέλη της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης δεν εισήλθαν ανάμεσα σε αδέρφια και πάντοτε κράτησαν μια στάση ειρήνης και ανεκτικότητας. Και τώρα η στάση μας αυτή δεν έχει αλλάξει, όλοι οι μουσουλμάνοι ανεξαρτήτως φυλής για εμάς είναι αδέρφια στην θρησκεία, είτε είναι Αλβανοί, είτε Κούρδοι, είτε Άραβες. Επίσης και αυτοί που δεν είναι αδελφοί μας εν θρησκεία, και αυτοί είναι φίλοι μας.

Εμείς οι Τουρκομουσουλμάνοι της Θράκης πάντοτε αγωνιστήκαμε και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε να ζούμε μέσα σε ένα περιβάλλον γαλήνης, ειρήνης και αμοιβαίου σεβασμού με αυτούς που έχουν διαφορετική θρησκεία και πολιτισμό από εμάς.

Πάντοτε ήμασταν ενάντιοι σε αυτούς που σκοτώνουν και θάβουν την ανθρωπιά στο σκοτάδι, που χαλάνε την φιλία, και απειλούνε το περιβάλλον ειρήνης και γαλήνης και καταριόμαστε αυτές τις εστίες κακού. Διότι εμείς ως Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης ποτέ δεν υποστηρίξαμε και δεν πρόκειται να υποστηρίξουμε την καταπίεση.

Με αυτή την αφορμή καταγγέλλω τις εστίες κακού που μη θέλοντας περιβάλλον ειρήνης και γαλήνης αποπειράθηκαν να προκαλέσουν κατά το μνημόσυνο που οργάνωσε η Τουρκική Ένωση Ξάνθης στις 11 Νοεμβρίου για τις ψυχές των Τούρκων στρατιωτών καθώς και αυτών στο Βαν που πέθαναν στην μητέρα πατρίδα, και ελπίζω να μην επαναληφθούνε αυτές οι άσχημες στάσεις και συμπεριφορές που απειλούνε την αδερφοσύνη και την φιλία.

Μουφτής Ξάνθης

Αχμέτ Μέτε

.