Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Παγκόσμια πατέντα με... τσάι βουνού ετοιμάζει ο Δ. Πολιτόπουλος της "Βεργίνας"

Θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2012 στη διεθνή αγορά και αποτελεί παγκόσμια πατέντα από την Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης που έχει ως γνωστόν την έδρα της στην Κομοτηνή

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Ice tea από βότανα των ελληνικών βουνών είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα και το εξωτερικό η Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης, η οποία παράγει τη μπίρα Βεργίνα. Το κρύο τσάι του βουνού αποτελεί παγκόσμια πατέντα και θα κυκλοφορήσει στην αγορά τον Φεβρουάριο του 2012.

Όπως τονίζει στη Voria.gr ο πρόεδρος της Ζυθοποιίας Μακεδονίας-Θράκης. Δημήτρης Πολιτόπουλος, το προϊόν απευθύνεται κατά κύριο λόγο στη διεθνή αγορά και μάλιστα η εταιρεία έχει κλείσει ήδη συμφωνίες σε ΗΠΑ και Ευρώπη για τη διάθεση της συνολικής παραγωγής του 2012. «Το γνωστό σε όλους τους Έλληνες τσάι του βουνού δεν είχε χρησιμοποιηθεί εμπορικά μέχρι σήμερα. Η αγορά των βοτάνων αναπτύσσεται σημαντικά παγκοσμίως, καθώς οι καταναλωτές στρέφονται σε πιο υγιεινά προϊόντα. Έτσι μου γεννήθηκε η ιδέα για ένα ice tea από βότανα του βουνού με στόχο τη διεθνή αγορά», σημειώνει ο κ.Πολιτόπουλος.

Η εταιρεία εξασφαλίζει πρώτη ύλη από δικές της φυτείες και συνεργαζόμενους παραγωγούς, ενώ έχει κατοχυρώσει ήδη με παγκόσμιες πατέντες την παραγωγή αλλά και το ίδιο το προϊόν. Σημειώνεται ότι η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης, που εδρεύει στην Κομοτηνή είναι υποψήφια για το βραβείο European Business Award στην κατηγορία διεθνής επιχείρηση της χρονιάς, το οποίο θα απονεμηθεί σήμερα από τον ομώνυμο οργανισμό στη διάρκεια εκδήλωσης στη Βαρκελώνη.

Παράλληλα με τα σχέδια για την είσοδο σε αγορές του εξωτερικού με το κρύο τσάι, η Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης έχει σε εξέλιξη την προσπάθεια για επέκταση της παγκόσμιας παρουσίας της Βεργίνα. Για το 2012 στοχεύει να εξασφαλίσει τη διανομή της μπίρας στην Ανατολική και Δυτική Ακτή των ΗΠΑ.

Το 2010 ο κύκλος εργασιών της Ζυθοποιίας παρουσίασε αύξηση της τάξεως του 40% και διαμορφώθηκε στα 14,2 εκατ. ευρώ, ενώ η κερδοφορία της ανήλθε σε 400.000 ευρώ έναντι 32.000 πέρυσι. Σήμερα το μερίδιο της εταιρίας στην ελληνική αγορά μπίρας είναι περίπου 6%.

 
Πηγή:  http://www.voria.gr/