Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ερώτηση Χατζηοσμάν στην Βουλή για το σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης παραγωγής καπνού

Κατατέθηκε
προς τον υπουργό
Αγροτικής Ανάπτυξης
και Τροφίμων
Κώστα Σκανδαλίδη

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ


Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη, με θέμα την προκήρυξη της Δράσης 2.3 «Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή καπνού» του Μέτρου 214 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2007-2013. Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:





ΕΡΩΤΗΣΗ

Αρ. πρωτ.: 1760/22.11.2011

ΠΡΟΣ: Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΘΕΜΑ: Προκήρυξη Δράσης 2.3 «Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή καπνού» του Μέτρου 214 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2007-2013

Τα μέτρα για την ενίσχυση των καπνοπαραγωγών αποτέλεσαν μία καινοτόμα πολιτική της ηγεσίας του Υπουργείου η οποία είχε ως στόχο την προστασία και την ενίσχυση του εισοδήματος των καπνοπαραγωγών κυρίως μετά την εφαρμογή της μεταφοράς των άμεσων ενισχύσεων από τον Α στον Β Πυλώνα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η υλοποίηση και εφαρμογή δράσεων όπως το Μέτρο 144 προσέφεραν οικονομική ανακούφιση σε χιλιάδες καπνοπαραγωγούς της Ροδόπης οι οποίοι παραμένουν ενεργοί μικροκαλλιεργητές.

Παρά την μέχρι σήμερα απρόσκοπτη εφαρμογή και υλοποίηση των μέτρων ενίσχυσης των καπνοπαραγωγών, παρατηρείται μία μικρή καθυστέρηση ως προς την προκήρυξη της Δράσης 2.3 του Μέτρου 214 η οποία θα δώσει τη δυνατότητα σε όσους καπνοπαραγωγούς το επιθυμούν να ενταχθούν στο σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης για την παραγωγή καπνού.

Βάσει των παραπάνω


ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Πότε αναμένεται η προκήρυξη της Δράσης 2.3 του Μέτρου 214 του Π.Α.Α. 2007-2013 και ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της δράσης;


Ο ερωτών βουλευτής,

Αχμέτ ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ