Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Δωρεάν ξεναγήσεις σε όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Αν. Μακεδονίας και Θράκης

H Περιφέρεια και η Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού – Τουρισμού στηρίζουν την προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει οι ξεναγοί - μέλη του Συνδέσμου Ξεναγών Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης
        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




H Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και η Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού – Τουρισμού στηρίζουν την προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει οι ξεναγοί της Περιφέρειας, μέλη του Συνδέσμου Ξεναγών Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.
Η προσπάθεια αυτή αποβλέπει στη γνωριμία των πολιτών με τα αρχαιολογικά μουσεία της ΠΑΜ-Θ. Στο πλαίσιο αυτό, τα μέλη του Συνδέσμου θα ξεναγούν δωρεάν κάθε πολίτη της Περιφέρειας που επιθυμεί να γνωρίσει την πολιτιστική μας κληρονομιά.
Η εθελοντική αυτή πρωτοβουλία των ξεναγών ξεκινά από την Καβάλα με επισκέψεις στο αρχαιολογικό μουσείο της πόλης κάθε Σάββατο, αρχή της γενομένης από τις 3 Δεκεμβρίου 2011.
Ο επικεφαλής της ομάδας ξεναγών Ιωάννης Κιουρτσόγλου επισκέφτηκε την Τρίτη 22 Νοεμβρίου τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού- Τουρισμού της ΠΑΜ- Θ Κωνσταντίνο Παπακοσμά και τον ενημέρωσε για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες των νέων μελών του Συνδέσμου.
Ο Αντιπεριφερειάρχης συνεχάρη τους ξεναγούς για την προσπάθειά τους λέγοντας ότι η Περιφέρεια θα σταθεί αρωγός σε παρόμοιες πρωτοβουλίες. Δεσμεύτηκε δε ότι κάθε επισκέπτης θα έχει στη διάθεσή του έναν περιεκτικό φάκελο με πληροφοριακό υλικό τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος για την Περιφέρεια.
Οι πολίτες που θέλουν να γνωρίσουν την αρχαιολογική και πολιτιστική μας κληρονομιά μέσω της δράσης αυτής μπορούν να επικοινωνούν με το Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας στο τηλέφωνο 2510 222335.

.