Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Κρούσμα μηνιγγίτιδας σε 17χρονη στην Ξάνθη

Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο

Καθησυχάζουν οι γιατροί

                                      ΔΙΑΒΑΣΤΕ
                          ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Mια 17χρονη από την Ξάνθη έχει προσβληθεί από Μηνιγγίτιδα και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο της Ξάνθης.

Η νεαρή μαθήτρια Λυκείου νοσηλεύεται στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης και οι ειδικοί εμφανίζονται απολύτως καθησυχαστικοί, αναφέροντας πρόκειται για μεμονωμένο κρούσμα. Ειδικότερα, στις περιπτώσεις που ένας μαθητής εντοπίζεται με Μηνιγγίτιδα, τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται είναι η προφύλαξη του συμμαθητή που μοιράζεται το ίδιο θρανίο στο σχολείο καθώς και της οικογένειας.

Κανένα άλλο μέτρο δεν χρειάζεται για την ώρα και η κατάσταση της υγείας της νεαρής

 
Kανένας λόγος ανησυχίας δεν συντρέχει μετά το κρούσμα της μηνιγγίτιδας στην περιοχή της Ξάνθης, αναφέρει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης.


Όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους, το μεσημέρι της Παρασκευής ο Θανάσης Μπαμπαλίδης, το περιστατικό σημειώθηκε την Τετάρτη η 17χρονη μαθήτρια εισήχθη στο Νοσοκομείο και αντιμετωπίστηκε με τη δέουσα προσοχή από τους γιατρούς και το προσωπικό του Νοσοκομείου Ξάνθης. Η κατάστασή της χαρακτηρίζεται σταθερή, σύμφωνα με το Διοικητή του Νοσοκομείου.

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, σημειώνει ο Θανάσης Μπαμπαλίδης που προσθέτει ότι η εξακρίβωση πιο λεπτομερών στοιχείων για τους λόγους που προσβλήθηκε η μαθήτρια, θα οδηγήσει σε πιο ασφαλή συμπεράσματα για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν. Πάντως το Νοσοκομείο είναι σε διαρκή επικοινωνία με το Τμήμα Υγιεινής της ΠΕ Ξάνθης, για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/